Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima ţară din UE care respinge declaraţia de independenţă a Cataloniei: 'Este inadmisibil'

Fox News
Catalonia

Italia nu recunoaşte independenţa proclamată unilateral de regiunea Catalonia şi consideră că integritatea teritorială a Spaniei trebuie păstrată, a declarat marţi ministrul italian de Externe, Angelino Alfano, relatează site-ul agenţiei Tass, citată de Mediafax.

"În ultimele săptămâni, am invitat în mod repetat guvernul catalan să se implice într-un dialog constructiv cu Madridul, în conformitate cu principiul menţinerii unităţii statului şi cu respectarea principiilor autonomiei, aşa cum prevede Constituţia spaniolă. Italia consideră că declaraţia unilaterală de independenţă şi escaladarea violenţelor sunt inadmisibile. Credem că guvernul spaniol va putea să menţină legea şi ordinea, cu respectarea drepturilor cetăţenilor", a transmis Alfano.

SCANDAL - Unul dintre cei mai mari producători de cosmetice, ACUZAT de rasism. Ce a stârnit valul de furie

Carles Puigdemont, şeful executivului Cataloniei, a semnat, marţi seara, alături de alţi lideri regionali, o declaraţie de independenţă faţă de Spania, însă acest act nu va intra în vigoare pentru a permite desfăşurarea unor negocieri cu guvernul de la Madrid.

Regiunea Catalonia a organizat la 1 octombrie un referendum pe tema independenţei, considerat neconstituţional de guvernul Spaniei şi de Uniunea Europeană. 90% dintre catalani s-au pronunţat în favoarea independenţei faţă de Spania, după numărarea a peste 2,2 milioane de voturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.