Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima zi de lucru din an! Zeci de persoane s-au aşezat la rând în Buzău pentru a-şi achita taxele şi impozitele aferente anului 2024

oradesibiu.ro
cas cass financiar taxe impozit economie

Zeci de persoane s-au aşezat la rând miercuri dimineaţa, în faţa Direcţiei Economice a Primăriei Buzău, încă de la ora 6,00, înainte de deschiderea programului cu publicul, pentru a-şi achita taxele şi impozitele aferente anului 2024.

Contribuabilii au la dispoziţie o gamă variată de metode prin care îşi pot achita taxele şi impozitele, pentru a evita cozile din faţa ghişeelor. Chiar şi aşa, câteva zeci de persoane au ales metoda clasică de plată în prima zi din anul 2024 când funcţionarii Direcţiei Economice s-au întors la lucru.

"La fiecare început de an, contribuabilii vin să îşi onoreze obligaţiile pe care le au faţă de Primăria Buzău. La ora la care am ajuns eu erau persoane care se aflau în aşteptare, înainte de începerea programului de lucru, şi ne aşteptăm ca în următoarea perioadă să avem acel aflux de contribuabili cu care suntem obişnuiţi, cu toate că în fiecare an lucrăm să îmbunătăţim relaţia cu publicul. Tocmai ce am lansat pe final de an o aplicaţie pentru smartphone, accesibilă oricui. Am implementat încă de anul trecut 30 de roboţei pentru plată, nu neglijăm nici clasicele metode de plată, platformele electronice online şi oficiile poştale. Recomand tot timpul să încercăm să utilizăm toate facilităţile puse la dispoziţie, suntem norocoşi că avem încă o vreme plăcută afară, dar cred că ar fi fost mai comod ca din fotoliul propriei locuinţe să poţi avea acea interacţiune cu sediul instituţiei şi de unde să efectuezi aceleaşi operaţiuni pe care le poţi efectua şi fără să mai aştepţi în condiţii mai puţin prietenoase de vreme", a declarat, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Buzău, Cristian Ştefan Ceauşel.

Cei care îşi achită taxele şi impozitele până la 31 martie beneficiază de o bonificaţie între 5 şi 10%.

"Există o bonificaţie până la 31 martie, de 10% aplicabilă persoanelor fizice şi de 5% aplicabilă persoanelor juridice. Taxele au crescut doar cu rata inflaţiei, 13,8% obligatorie prin Codul fiscal. Experienţa ne spune că, în primele trei luni, undeva în jur de 75% contribuabili persoane fizice îşi achită taxele şi 60%, persoane juridice, media ultimilor ani. Per ansamblu, gradul de încasare se apropie de 98% la peroanele fizice şi de 95% la persoanele juridice", a mai precizat directorul Direcţiei Economice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.