Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima zi fără decese cauzate de COVID-19 în Argentina, după doi ani de pandemie

Operation World
Argentina

Pentru prima dată de la începutul pandemiei şi primele decese cauzate de COVID-19 în urmă cu peste doi ani, Argentina nu a mai înregistrat niciun deces provocat de această boală în ultimele 24 de ore, indică datele Ministerului Sănătăţii argentinian, informează luni AFP.

Potrivit datelor publicate duminică seara, 428 de noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în această ţară, însă niciun deces, ceea ce nu s-a mai întâmplat de la începutul lui martie 2020, când a fost înregistrat primul deces cauzat de noul tip de coronavirus.

În timpul săptămânii trecute, în Argentina au fost totuşi înregistrate în total 146 de decese legate de COVID-19 şi 412 de pacienţi se află în continuare în unităţile de terapie intensivă, potrivit Agerpres.

Însă indicatorii sunt în scădere clară şi continuă, la fel ca numărul de noi contaminări zilnice, care se situa la o medie de 1.000 în urmă cu zece zile. Cu 400-500 de contaminări pe zi, Argentina înregistrează în prezent praguri care nu au mai fost înregistrate din octombrie 2021, cu puţin timp înainte de sosirea valului Omicron în această ţară, variantă care a dus la creşterea numărului de contaminări zilnice la peste 130.000.

Argentina, care numără circa 45 de milioane de locuitori, a înregistrat peste 128.000 de decese atribuite COVID-19 de la începutul pandemiei şi peste 9 milioane de contaminări.

Această ţară, lovită puternic la începutul pandemiei, a aplicat măsuri sanitare extrem de severe, cu un lockdown de cinci luni în 2020, unul dintre cele mai dure din lume.

Însă, dimpotrivă, la sfârşitul lui 2021, în faţa revenirii virusului, Argentina şi-a asumat să nu strângă prea mult laţul, pentru a nu asfixia relansarea economică, bazându-se pe o vaccinare puternic avansată, în pofida începutului anevoios al campaniei de vaccinare.

Aproape 82% dintre argentinieni au fost vaccinaţi cu schema completă de două doze şi peste 43% au primit o doză de rapel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.