Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primar arestat, cercetat sub control judiciar

catuse

Primarul comunei prahovene Valea Doftanei, Ion Manea, arestat preventiv pentru acuzat de abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, a fost pus sub control judiciar, a decis definitiv, joi, Curtea de Apel Ploieşti, informează Mediafax.

Astfel, începând de joi, edilul din Valea Doftanei, care a petrecut ultima săptămână în arestul Poliţiei Judeţene Prahova, se află sub control judiciar până în 19 iulie inclusiv, decizia judecătorilor în acest sens fiind definitivă.

Primarul Ion Manea este urmărit penal de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pentru comiterea a două infracţiuni de instigare la fals intelectual şi a unei infracţiuni de abuz în serviciu.

Potrivit anchetatorilor, în anul 2012, primarul Ion Manea l-a instigat pe un bărbat care are calitatea de suspect în acest dosar şi care este specialist în cadastru să întocmească un plan cadastral care conţinea date neconforme realităţii.

Concret, specialistul în cadastru a inclus o suprafaţă de teren care aparţinea unor persoane, părţi vătămate în dosar, în planurile cadastrale ale unui drum forestier în comuna Valea Doftanei, pentru a crea astfel premisele necesare înscrierii fără drept în cartea funciară a dreptului de proprietate al Primăriei asupra acestui teren.

Un an mai târziu, în 2013, primarul Ion Manea a instigat o angajată a Primăriei Valea Doftanei, cercetată şi ea în acelaşi dosar, să întocmească un document din care să rezulte că suprafaţa de teren inclusă de specialistul în cadastru în planul cadastral aparţine Primăriei şi nu proprietarilor reali ai terenului.

Documentul întocmit în fals de angajata Primăriei a folosit la înscrierea terenului în cartea funciară, astfel încât Primăria Valea Doftanei a devenit, fără a avea acest drept, proprietar asupra unei porţiuni de pădure de aproximativ 3.300 de metri pătraţi, teren pe care a fost amenajat un drum forestier.

Respectivul drum forestier a fost construit, susţineau anchetatorii, către golul alpin Zănoaga, pentru a fi utilizat de către o societate comercială.

Procurorii spuneau că, prin demersurile sale, primarul Ion Manea şi-a încălcat atribuţiile de serviciu, a dispus efectuarea de lucrări la drumul forestier fără a exista autorizaţii, a permis tăierea copacilor de pe traseul acestui drum, deşi aceştia nu purtau marcă silvică.

În plus, edilul este acuzat că a folosit fonduri de la bugetul local pentru repararea unui drum forestier vechi şi construirea unui nou drum forestier, în continuarea celui vechi.

Procurorii au calculat în acest dosar o pagubă de 26.000 de lei adusă bugetului local şi de peste 10.000 de lei adusă fondului forestier naţional, care a fost redus cu suprafaţa de 3.300 de metri pătraţi.

Manea a fost reţinut, în noaptea de 13 spre 14 mai, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, după ce procurorii au făcut o percheziţie la locuința sa. În 14 mai, magistraţii Judecătoriei Ploieşti au emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele primarului.

Primarul Ion Manea este la primul mandat şi a fost ales în anul 2012 sub sigla PDL, la sfârşitul anului trecut el înscriindu-se în PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.