Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primar de staţiune turistică, în arest la domiciliu

Nicusor-Vasilescu-primar-Baile-Herculane

Primarul şi secretarul unui oraş staţiune turistică au ajuns în arest la domiciu după ce au înstrăinat ilegal mai multe imobile ale primăriei. Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin au dispus, la data de 24 iulie 2015, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de suspecţii:

· VASILESCU NICUŞOR, primar al oraşului Băile Herculane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 acte materiale);

· DUMITRACHE AURELIA, secretar al oraşului Băile Herculane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 acte materiale).

Vezi şi: Un primar de oraş, fan Udrea, a cotit-o spre PSD

Prin ordonanţa din aceeaşi dată s-a dispus reţinerea inculpaţilor pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor reţinute, aceştia fiind prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă, iar prin încheiere motivată, Tribunalul Caraş-Severin a dispus măsura arestului la domiciliu faţă de cei doi.

În referatul cu propunere de arestare întocmit de procurori s-a reţinut faptul că inculpaţii, în calitate de funcţionari ai Primăriei Băile Herculane (primar şi secretar), au înstrăinat, la preţuri subevaluate şi fără respectarea prevederilor legale, mai multe imobile aparţinând oraşului Băile Herculane.

În cauză, la data de 24 iulie 2015, ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciile Judeţene Caraş-Severin şi Mehedinţi, cu sprijinul Jandarmeriei române – I.J.J. Caraş-Severin, sub coordonarea procurorilor au efectuat un număr de 10 percheziţii la sediul Primăriei Băile Herculane, la sediile unor societăţi comerciale, precum şi la domiciliile unor persoane fizice de pe raza judeţului Caraş-Severin şi a municipiului Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.