Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primar destituit saptamana trecuta, retinut 24 de ore

primarie

Fostul primar al oraşului Jibou, Eugen Bălănean, destituit din funcţie miercuri prin ordin al prefectului, a fost reţinut, luni, pentru 24 de ore, fiind acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj de săvârşirea a trei infracţiuni de abuz în serviciu asimilat faptelor de corupţie şi câte una de conflict de interese şi purtare abuzivă.

"În cursul anului 2009 suspectul a declarat la Registrul agricol că este proprietarul unei suprafeţe de 28 ha teren situată în localitatea Cuceu, ulterior constituind un punct de lucru pe acest teren la care societatea comercială al cărui asociat este, exploatează nisip. Mai apoi a solicitat unei alte societăţi comerciale întocmirea documentelor de întabulare a unor terenuri, pe numele unei persoane fizice, de la care terenul a fost achiziţionat ulterior de aceeaşi societate comercială, respectiv cea la care este asociat. Contravaloarea documentaţiilor a fost achitată de primărie. Documentaţia de întabulare pentru cele 28 ha a fost întocmită, la îndrumarea suspectului, pe un alt amplasament decât cel înscris în titlu de proprietate. În scopul înfiinţării unui drum de legătură cu cariera a iniţiat un proiect de hotărâre pe care l-a susţinut în Consiliul local, fiind aprobată trecerea unui drum din domeniul privat în domeniul public, deşi în locul respectiv nu a existat vreodată drum vicinal. În şedinţa de consiliu din data de 24 iunie 2014 suspectul a adresat cuvinte jignitoare şi ameninţătoare unui consilier local care i-a solicitat explicaţii în legătură cu locul de exploatare a nisipului", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Potrivit aceleiaşi surse, luni s-a dispus reţinerea suspectului pe o durată de 24 ore, cercetările continuând în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Eugen Bălănean fusese anterior condamnat pentru conflict de interese după ce firma fiului său a furnizat în urmă cu câţiva ani produse de panificaţie elevilor de la şcolile din oraş.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.