Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primar din județul Sălaj, condamnat pentru conflict de interese

ebihoreanul.ro
justitie

Primarul comunei Cizer, Liviu Nicolae Farcaş, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, decizie ce va duce la pierderea mandatului, informează agerpres.ro

Conform unei decizii pronunţate la finalul săptămânii trecute de Curtea de Apel Cluj, Nicolae Farcaş a fost condamnat la doi ani de închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi pe o durată de 10 ani, pentru conflict de interes, soluţia instanţei fiind una definitivă.

PERFORMANȚĂ: Horia Colibăşanu, primul român care a urcat pe Everest fără ajutor suplimentar


Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Fărcaş Liviu, în calitate de primar şi ordonator principal de credite al comunei Cizer a plătit 2.970 lei către o întreprindere individuală reprezentată de fiica sa şi alţi 15.951 lei către o societate administrată în acte de o fină a sa, dar unde el avea specimen de semnătură şi dreptul de a scoate banii din bancă. O altă acuzaţie vizează lucrări de deszăpezire achitate de primărie, dar care nu au fost efectuate.

Cozmin Gușă CUTREMURĂ scena politică: 'Justiția, manipulată prin dosare de șantaj'


"A efectuat operaţiuni financiare ca acte de comerţ, viramente şi ridicări de numerar din contul societăţii comerciale controlate de el, incompatibile cu funcţia deţinută şi, de asemenea, a dispus plata sumei de 60.700 de lei către o firmă, în baza unei facturi pentru lucrări de deszăpezire care, în realitate, nu au fost efectuate. (...) Aceste fapte constituie conflict de interese - două infracţiuni, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută şi infracţiunea de abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie, pentru contractul de deszăpezire care nu s-a efectuat", preciza într-o conferinţă de presă, în 2014, Pompilia Stana, purtătorul de cuvânt al Parchetului. 

În urma acestei condamnări, primarul comunei Cizer îşi va pierde postul, prefectul judeţului urmând a emite un ordin de încetare a mandatului primarului, după ce va primi decizia instanţei. Ordinul prefectului va fi transmis atât Ministerului Afacerilor Interne, cât şi Autorităţii Electorale Permanente. Abia apoi autorităţile cu atribuţii de organizare a alegerilor parţiale vor decide când se vor organiza noi alegeri la nivelul comunei Cizer, au precizat, pentru AGERPRES, surse din Instituţia Prefectului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.