Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primar din PNL, vizat de un referendum pentru demitere: 'Nu avem nevoie de haos, scandal, manipulare şi minciuni USR-iste. Nu mergeţi la urne'

bizmagazin.ro
pnl usr plus

Primarul comunei Dumbrăviţa din judeţul Braşov, Zachiu Popa, care este vizat de un referendum pentru demiterea din funcţie, a lansat un apel public, vineri seară, prin care solicită localnicilor să boicoteze referendumul organizat duminică. Anterior, edilul a încercat să blocheze în instanţă organizarea referendumului, însă fără succes.

Într-un mesaj postat vineri seară pe Facebook, primarul PNL, Zachiu Popa, primul edil vizat de un referendum local privind demiterea din funcţie, face un apel către locuitorii comunei să boicoteze scrutinul de duminică.

"Un grup de interese vrea să preia controlul asupra comunei noastre! De ce? Pentru a aplica şi aici, la noi, «modelul» USR bazat pe scandal, agresivitate, manipulare şi minciuni. Acest mod de a acţiona chiar şi între ei, în interiorul partidului, a adus USR în pragul imploziei. Dar şi mai grav, a compromis şansele la dezvoltare în puţinele locuri unde USR are primari (exemple: Braşov, Sânpetru, Timişoara, Sectorul 1 al Capitalei), aducându-i la exasperare pe cetăţeni. Pentru că USR-iştii încearcă să-şi mascheze incompetenţa în administraţia publică prin ţipete şi lansarea de fumigene. Iar lumea a început să-şi dea seama în ce ape tulburi se scaldă aceşti scandalagii de profesie. Pentru a-şi atinge scopul în comuna noastră, acest grup de interese a forţat organizarea unui referendum pentru demiterea primarului ales în mod democratic de dumneavoastră. Acest referendum este un «referendum-răzbunare», o probă clară a «furiei perdantului», toate acestea dintr-un singur motiv, acela că USR a pierdut alegerile pentru funcţia de primar”, scrie Zachiu Popa pe reţeaua de socializare.

El acuză că reprezentanţii USR, care au iniţiat referendumul local, au strâns semnăturile necesare "mai cu nişte minciuni, mai cu nişte manipulări”, primarul susţinând că printre semnături ar fi cele ale unor oameni "care de fapt n-au semnat, ale unor persoane decedate ori ale unor persoane care nu au domiciliul în Dumbrăviţa”.

"Concluzia este doar una: nu avem nevoie de haos, scandal, manipulare şi minciuni USR-iste în comuna noastră! NU giraţi toate acestea prin participare la referendum. Nu mergeţi la urne! Dumnezeu să ne ajute!”, mai spune edilul.

Zachiu Popa şi-a început cariera în administraţia locală cu un mandat de patru ani de consiier local, urmat de 16 ani ca primar.

Consilierii locali USR susţin că au iniţiat demersurile pentru acest referendum încă din primăvara acestui an, "la cerinţa cetăţenilor care s-au săturat de anii în care primarul nu a făcut mai nimic pentru ei şi i-a dus cu vorba". O altă reclamaţie la adresa primarului este aceea că administraţia locală acordă contracte de lucrări pe bani publici unor firme "de casă, care lucrează scump şi prost, care au câte un angajat şi care nu au experienţă", consilierii USR din localitate susţinând că planul urbanistic general al localităţii "nu a întrunit nicio prevedere legală".

Conform USR Braşov, "primarul Popa Zachiu a atacat în instanţă Ordinul Prefectului de constituire a Comisiei de organizare a referendumului şi a făcut şi recurs împotriva hotărârii Tribunalului Braşov, care nu îi dădea câştig de cauză. Recursul a fost, de asemenea, respins în 16 iunie, hotărârea rămânând definitivă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.