Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primar înduioșat de râmele care mor în chinuri groaznice: Înființez asociație pentru drepturile râmelor

Todayifoundout.com
peste rama momeala pescuit

Primarul orașului Târgu Bujor din județul Galați, Laurențiu Gâdei (PSD), va înființa o asociație de protecție a drepturilor râmelor. Edilul spune că este pescar și râmele nu sunt respectate, fiind omorâte fără anestezie și fără medic veterinar.

Primarul spune că la sacrificarea porcilor de Crăciun trebuie să asiste un veterinar, ceea ce e imposibil, dar și incorect față de alte animale. „De aceea, anunț în premieră că înființez o asociație care va milita pentru respectarea drepturilor râmelor. De râme nu se ocupă nimeni, eu sunt pescar și sunt conștient de chinurile prin care trec. Râmele sunt eutanasiate de pescari în mod barbar, fără anestezie și fără medic veterinar. Trebuie să schimbăm ceva”, a declarat primarul, pentru Mediafax.

Vezi și: SURSE Alianță cu 7 partide pentru Viorica Dăncilă: nume sonore negociază cu PSD .

Ideea de a înființa o asociație pentru râme i-a venit primarului în momentul în care a aflat despre ordinul fostului ministru al Agriculturii, Petre Daea, privitor la obligativitatea prezenței unui medic veterinar la sacrificarea porcilor de Crăciun. Edilul spune că regula impusă de autoritățile centrale este imposibil de aplicat.

„Eu ca primar reprezint orașul Tg.Bujor și satele componente Moscu și Umbrărești. Avem mulți porci în zonă, estimez că de Crăciun vor fi sacrificate între 300 și 500 de animale. De obicei, porcii sunt sacrificați în același timp, durează o săptămână. Stau și mă întreb cum va reuși un medic veterinar să ajungă la toate gospodăriile. Va fi haos, mi se pare imposibil de aplicat așa ceva. Este o chestie năstrușnică, asta cu porcii. Noi avem un singur medic veterinar care are un asistent. Eventual, cei doi ar putea să rămână și la pomana porcului, așa este creștinește, mai ales că au asistat la sacrificare”, a precizat Laurențiu Gâdei.

O altă prevedere care a stârnit nemulțumirea țăranilor stabilește că o gospodărie nu poate avea mai mult de cinci porci, indiferent de vârsta sau de greutatea lor. Altfel spus, o purcea care fată mai mulți purcei îl va obliga pe proprietar să declare animalele și să se înregistreze la Registrul Comerțului, devenind astfel o mini fermă. În ordinul fostului ministru al Agriculturii nu se spune cum vor fi sancționați cei care nu respectă noile reguli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.