Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primar PNL, fost colonel, a fost reținut

Mediafax
Vasile Andriciuc

Primarul comunei Şcheia (Suceava), colonelul în rezervă Vasile Andriciuc (PNL), a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzația de abuz în serviciu, a informat, vineri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, conform Agerpres.

El este acuzat că în 2016- 2022 a aprobat efectuarea plăţii utilităţilor pentru spaţiul ce reprezintă Baza Sportivă multifuncţională din comună deși printr-un contract de închiriere a bazei, încheiat de către Primăria Comunei Şcheia cu firma SC S.C. SRL Suceava, obligaţia plăţii utilităţilor revenea chiriaşului.

Potrivit procurorilor, primarul a efectuat 103 plăți și a prejudiciat bugetul local cu suma de 138.763,57 lei, reprezentând contravaloarea utilităţilor publice (apă potabilă, canal, energie electrică, salubritate) pentru perioada celor peste şase ani.

A închiriat fără acordul CL

Totodată, Andriciuc este acuzat tot pentru "abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine, ori pentru altul, un folos necuvenit" în formă continuată pentru că ar fi închiriat unei persoane fizice un spaţiu de 40,3 mp din incinta Şcolii Gimnaziale din Şcheia, fără a fi adoptată o hotărâre de consiliu local privind închirierea respectivă.

Această închiriere ar fi produs un prejudiciu bugetului local al comunei, concomitent cu obţinerea pentru respectiva persoană fizică a unui folos în sumă de 6.653,67 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.