Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primar REȚINUT de DNA: Niciun edil nu a mai fost încătușat pentru așa ceva

breaking news stiripesurse.ro

Primarul Ilie Lungu, din Salcea, a fost reţinut pentru 24 de ore. El a fost scos din sediul DNA Suceava cu cătuşe la mâini, şi a fost trimis în arestul IPJ Suceava, anunță monitorulsv.ro. Tot acolo şi tot pentru 24 de ore au fost trimişi profesorul de matematică Mihai Gâză, de la Şcoala Gimnazială Plopeni, care este şi consilier local, precum şi Elena Pintilie, profesoară de română pensionară. Ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore a fost emisă şi faţă de Mariana Raţă, femeie de serviciu la Şcoala Gimnazială Plopeni.

Ilie Lungu, primarul oraşului Salcea, a fost adus la audieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava. Asta după ce locuinţa din Prelipca a edilului a fost percheziţionată în cursul acestei dimineţi, iar poliţiştii au ridicat mai multe documente.

Citește și: FOTO Pozele cu FIICA SA de 15 ANI care l-au scos din minţi pe Cristi Boureanu

Din câte se pare, Ilie Lungu este bănuit de comiterea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, dare de mită şi constituire de grup infracţional organizat. Tot astăzi au mai avut loc alte două percheziţii, iar la DNA urmau să fie aduse alte două persoane implicate în acest dosar. Cel mai probabil este vorba de profesori care au scris tezele de la matematică şi română de la evaluarea naţională ale fiului primarului, pe care o altă persoană le-a înlocuit.

Ancheta DNA Suceava a demarat după ce s-a constatat că ambele teze de la evaluarea naţională ale fiului primarului, Ioan Ştefan Lungu, au fost înlocuite.

Citește și: Doi studenți au făcut sex cu o pungă de plastic în loc de prezervativ: Cu ce s-au ales

Cu note mici în perioada de gimnaziu, fiul lui Ilie Lungu a atras atenţia după ce la proba de limba română a bifat calificativul maxim, iar la matematică a obţinut 8,25, note ce l-au trimis în fruntea clasamentului absolvenţilor şcolii din Prelipca.

Interesant este că media cu care fiul primarului din Salcea a terminat cei 4 ani de gimnaziu a fost 7,96, cu mult mai mică decât media de la evaluarea naţională.

Citește și: Un miliardar italian și-a dat soția, fostă Miss Ucraina în 2013, dispărută: Ce a aflat după două luni / VIDEO

Media sa de admitere în liceu a fost 8,83, punctaj ce i-a permis să intre la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, secţia Ştiinţe Sociale, prima lui opţiune în ceea ce priveşte admiterea la liceu.

Culmea coincidenţei, la centrul de examinare de la școala din Salcea, acolo unde fiul lui Ilie Lungu a susţinut examenul, există camere de supraveghere, dar, surpriză, imaginile nu au fost înregistrate. „Reprezentanții firmei care se ocupă de calculatoare ne-au spus că a fost vorba despre o defecțiune tehnică cauzată, cel mai probabil, de o cădere de tensiune”, au explicat persoanele din conducerea Şcolii Gimnaziale Salcea.

Între timp, notele la evaluarea naţională ale lui Ioan Ştefan Lungu au fost anulate, iar el a primit nota 1 pentru ambele teze, fiind totuşi admis la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava.

Citește și: INCREDIBIL Concurenții de la Jocurile Paralimpice au obținut rezultate mai bune decât cei de la Olimpiadă / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.