Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primar Tg. Jiu despre desenele obscene în care apar opere de Brâncuși: Sesizez Ministerul Educației

www.evz.ro
Muza Adormită - Brâncuși

Primarul orașului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, anunță că sesizează Ministerul Educației după ce un profesor a făcut mai multe desene cu caracter obscen în care apar operele sculptorului Constantin Brâncuşi: „Nu e artă, e o mare mizerie”.

Primarul Marcel Romanescu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că a luat legătura cu directorul Centrului „Constantin Brâncuși”, care pregătește actele pentru sesizarea Ministerului Educației și a Universității predă artistul care a făcut desenele.

Romanescu afirmă că nu-l interesează dacă desenele sunt expuse, dacă au fost date publicității, chiar și pe rețelele de socializare și nici măcar nu spune că trebuie sancționat artistul.

Citește și: Primar Tg. Jiu despre desenele obscene în care apar opere de Brâncuși: Sesizez Ministerul Educației

„Eu vorbesc să-l cerceteze și ia măsurile în consecință. Mi se pare jenant, mai ales pentru un om care se dă a fi artist. Aceea nu e artă, e o mare mizerie care se putea face de către el. Brâncuși e unul, nu poți decât să-l promovezi așa cum a fost el, dar nu poți să încerci tu să reproduci tot felul de imagini cu operele lui Brâncuși. Asta este o mare mizerie”, a spus Romanescu.

Un artist de 42 de ani, absolvent al Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, profesor la Universitatea Naţională de Artă Bucureşti, a publicat pe Instagram mai multe desene cu caracter obscen în care apar operele sculptorului Constantin Brâncuşi. În unul dintre desene,„Coloana fără Sfârșit”, una dintre cele mai importante opere ale sculptorului Constantin Brâncuși, este reprezentată de profesorul de arte ca un organ genital masculin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.