Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primar ucrainean: 21.000 de cadavre ar fi fost îngropate în Mariupol

BBC
mariupol

Primarul ucrainean al Mariupolului, Vadim Boicenko, a spus că rușii ar fi ucis peste 21.000 de oameni în Mariupol: circa 16.000 de persoane ar fi fost îngropate în gropi comune, iar alte 5.000 de persoane ar fi fost îngropate de serviciile orășenești, iar alte mii de cadavre rămân încă sub dărâmături, în cimitire și morgi improvizate.

„Evaluarea civililor uciși de armata rusă poate crește semnificativ. La vechiul cimitir au apărut 25 de noi sectoare de tip șanț. Corpurile sunt așezate în mai multe straturi și apoi „mascate” cu tablete ca înmormântări individuale. În total, de la jumătatea lunii aprilie, ocupanții au îngropat cel puțin 16.000 de locuitori ai Mariupolului în gropi comune din apropierea satelor Stary Krym, Mangush și Vynohradne. Alți 5.000 de oameni au fost îngropați de serviciile orășenești până la jumătatea lunii martie”, a zis primarul.

„Am estimat numărul morților la Mariupol la 22.000, dar tot mai multe fapte arată că consecințele crimei rasiste sunt mult mai grave”, a adăugat  Vadim Boicenko.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.