Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria București începe dezinsecția: Vizați sunt țânțarii-tigru, care transmit virusul Zika

zika virus

Primăria București, la ordinul primarului general, Gabriela Firea, începe dezinsecția! Vizați sunt și ţânţarii-tigru, cei care pot transmite virusul Zika şi febra galbenă. Abia în această noapte încep în Bucureşti primele operaţiuni de dezinsecţie, însă bugetul este extrem de redus.

Cercetătorii spun că ţânţarii-tigru şi-au făcut apariţia atât în Bucureşti, cât şi în mai multe zone ale ţării în urmă cu 3-4 ani.

Citește și: Ele sunt femeile cu cei mai mari și mai mici sâni: Locul ocupat de românce

Din păcate, din cauza lipsei tratamentelor de dezinsecţie, s-au înmulţit foarte mult.

Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti subliniază că a cerut în repetate rânduri Primăriei Capitalei să demareze acţiunile de dezinsecţie împotriva ţânţarului-tigru dar şi a altor specii. Acest lucru nu s-a întâmplat până în acest moment.

Citește și: UDMR dă semnalul : Cioloş, bun de premier si dupa alegeri

Bugetul alocat de primărie pentru astfel de acţiuni este de 90.000 de euro.

Până la începerea acţiunii de dezinsecţie, bucureştenii sunt nevoiţi să suporte înţepăturile.

Primăria Capitalei a anunţat de curând că va efectua o primă acţiune de dezinsecţie în parcul Herăstrău chiar în această noapte, informează TVR 1.

Citește și: Culise despre cartea lui Becali si anchetarea Mitropolitului Ardealului

Primarul General, Gabriela Firea: "Asa cum am promis, de astazi incepem aplicarea tratamentelor de combatere a tantarilor, operatiune care reprezinta o urgenta pentru Capitala, mai ales ca, in ultima perioada, bucureştenii au depus foarte multe petitii si reclamatii in acest sens. Dupa cum stiti, exista un litigiu intre firmele care au participat la licitaţia organizată în această vară, care nu stim cand se va finaliza. De aceea, pentru a nu pune in pericol sanatatea bucurestenilor, am alocat resursele necesare din bugetul local, astfel incat, pana la sfarsitul lunii septembrie, actiunile de dezinsectie sa se desfasoare conform programului in toate parcurile si aliniamentele stradale administrate de Municipalitate"

Reamintim ca tratamentele se vor face etapizat, dupa cum urmeaza: in etapa I se va aplica tratamentul de baza, care va fi repetat la un interval de aproximativ 3 zile, in perioada 11- 27 iulie, iar in etapa a II a se vor efectua trei tratamente succesive de combatere a tantarilor, din doua in doua saptamani de la aplicarea tratamentului de baza, in perioada 10 august- 29 septembrie. Substantele folosite pentru combaterea tantarilor sunt Aqua K-Othrine EW20 si Fendona 15 SC. Mentionam ca, in situatia conditiilor meteo nefavorabile, aplicarea acestor tratamente se va reprograma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.