Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Capitalei a fost dată în judecată de FACIAS

Radu Pop
Arthur Tintu
Primaria Capitalei

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a chemat în judecată Primăria Municipiului București, pentru refuzul instituției - potrivit fundației - de a ancheta salariile uriașe ale angajaților, pierderile companiei, dar și folosirea autoturismelor de serviciu în scop personal.

„Primăria Capitalei și primarul general Nicușor Dan continuă să sfideze contribuabilii și refuză să răspundă unor întrebări legitime privind modul în care sunt cheltuiți banii publici în cadrul Companiei Municipale Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București (CMIASVB).

În urmă cu mai bine de o lună, FACIAS a solicitat Primarului General o anchetă care să clarifice suspiciunile apărute în mass media, conform cărora în cadrul CMIASVB există persoane cu încadrări salariale mari, în condițiile în care aceste persoane nu au nici măcar studii superioare și nici calificările necesare care să justifice nivelul salarial. Prin adresa oficială înregistrată la Primărie s-a solicitat și declanșarea unei anchete la nivelul CMIASVB care să clarifice chestiunile semnalate în spațiul public și luarea măsurilor care se impun.

Deoarece s-a depășit termenul legal de 30 de zile în care ar fi trebuit să primit un răspuns, FACIAS a dat in judecata PMB, respectiv pe primarul general, pentru obligarea acestuia la respectarea accesului la informații de interes public.

Și la această oră mii de familii din București stau în frig, fără apă caldă, în timp ce fondurile publice sunt risipite de Primărie.

Accesul la informațiile de interes public reprezintă un drept consacrat de lege, iar respectarea acestuia este esențială în construirea unei relații oneste, bazate pe încredere, între cetățeni și autoritățile publice.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) prin activitatea sa, urmărește asigurarea transparenței în funcționarea instituțiilor statului, ca principiu al democrației și statului de drept și apără drepturile cetățenilor români”, transmite FACIAS într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.