DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Primăria Capitalei anunță AMENZI USTURĂTOARE - Toți proprietarii de terenuri au această obligație

gds.ro
bani

Deținătorii sau administratorii de terenuri pe ale căror suprafețe au fost depistate focare de infestare cu această plantă sunt obligați să o elimine. În caz contrar, ei riscă amenzi între 750-5.000 de lei pentru persoanele fizice și până la 20.000 de lei pentru persoanele juridice, anunță PMB.

Citește și: Liviu Pleșoianu îl NIMICEȘTE pe Ștefan Bănică Junior, după atacul la PSD: 'Timp de zece ani, sub Băsescu, s-a luptat cu Veta'

Ambrozia este considerată o specie invazivă, extrem de nocivă prin efectul și cantitatea de polen răspândită în atmosferă, motiv pentru care anul trecut a fost actualizată legislația în domeniu pentru combaterea ei și s-a trecut la aplicarea acesteia și în București, prin adoptarea unei hotărâri a Consiliului General, transmite Primăria Municipiului București, într-un comunicat remis joi MEDIAFAX.

Proprietarii sau administratorii cu terenuri infestate de ambrozie care nu o înlătură riscă amenzi între 750 și 5.000 de lei pentru persoanele fizice, respectiv între 5.000 și 20.000 de lei pentru persoanele juridice. Contravaloarea sancțiunilor aplicate se constituie ca venituri la bugetul local al Sectorului 1-6 al municipiului București, transmite sursa citată.

Totodata, la nivelul primăriei Capitalei, a fost constituită o comisie mixtă formată din reprezentanți ai PMB și ai primăriilor de sector și din cei ai altor 7 instituții cu atribuții în domeniul sănătății și mediului: Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, Comisariatul Municipiului București - Garda Națională de Mediu, Direcția pentru Agricultură a Municipiului București.

Astfel, sectoarele Municipiului București au obligația de a identifica, în fiecare primăvară, terenurile infestate cu ambrozie, de a comunica PMB lista acestora și de a transmite, până la data de 05 iunie a fiecărui an, notificări către proprietarii sau deținătorii de terenuri, cu privire la obligațiile legale ce le revin și sancțiunile aplicabile.

La rândul său, Primăria Capitalei a dispus ca Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) să ia toate masurile legale astfel încât să elimine ambrozia din parcurile și spatiile verzi pe care le are în administrare.

Proprietarii și administratorii terenurilor care au primit notificare, au obligația ca, până la data de 30 iunie a fiecărui an, să combată și să distrugă ambrozia de pe terenurile lor, după care trebuie să informeze în scris autoritatea administrației publice locale pe raza căruia se află terenul infestat cu ambrozie.

Combaterea ambroziei se face prin aplicarea metodelor recomandate de către specialiștii din cadrul Direcției pentru Agricultură a Municipiului București, respectiv cosirea repetată, manual sau mecanic, smulgerea în cazul unor suprafețe izolate, efectuarea unor arături adânci și discuiri pe terenuri agricole, cu excepția erbicidării – în zonele de interes public.

În celelalte zone se poate aplica și erbicidarea, însă limitat pe terenurile infestate, doar la recomandarea specialiștilor din cadrul Direcției pentru Agricultură a Municipiului București și sub directa îndrumare și controlul specialiștilor din cadrul unităților fitosanitare pentru protecția plantelor, pe toată perioada de vegetație.

În perioada 1 iulie – 15 iulie, respectiv în perioada 16 – 31 iulie, comisia mixtă constituită la nivelul Capitalei va verifica terenurile și va aplică sancțiuni proprietarilor sau administratorilor atunci când constată eventuale abateri de la prevederile legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.