Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Capitalei anunță că reziliază contractul pentru achiziția a 100 de troleibuze noi

STB - Societatea de Transport București
troleibuz

Contractul privind achiziția de către Primăria Capitalei a celor 100 de troleibuze de la asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. - Sileo Gmbh va fi reziliat. Potrivit unui anunț al Primăriei Capitalei, procedura de reziliere a fost semnată, după ce producătorul nu a prezentat certificatul de omologare. Valoarea contractului încheia în martie 2020 este de 43 de milioane Euro fără TVA, anunță b1.ro.

"Primăria Municipiului Bucureşti a atribuit contractul privind achiziţia a 100 de troleibuze noi Asocierii turco-germane Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. - Sileo Gmbh, care, potrivit prevederilor contractuale, trebuia să prezinte certificatul de omologare după semnarea contractului. Subliniem că întreaga procedură de licitaţie a fost verificată ex-ante de ANAP. Având în vedere faptul că prevederile contractuale nu au fost respectate, a fost demarată procedura legală de reziliere a contractului, în conformitate cu prevederile contractuale şi legislaţia naţională în vigoare", a transmis Primăria Capitalei.

Citește și: FOTO Clotilde Armand, destăinuire după prima zi de lucru la Primăria Sectorului 1: Am găsit un distrugător de hârtie și un baston de polițist local

Licitaţia pentru cele 100 de trileibuze a fost câştigată de singurul ofertant înscris în acest proces, Asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. - Sileo Gmbh.

Potrivit contractului, livrarea urma să se facă începând cu luna noiembrie, pe parcusul a 16 luni. Valoarea contractului era de aproximativ 43 de milioane euro fără TVA, finanţarea provenind de la Administraţia Fondului pentru Mediu, în cadrul "Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puţin poluante în transportul public local de persoane".

Despre această licitație, Nicuşor Dan a declarat înainte de a fi ales primar,, într-o conferinţă de presă susţinută în faţa Uzinei de Reparaţii ”Atelierele Centrale” a Societăţii de Transport Bucureşti, că Primăria Capitalei condusă de Gbriela Firea a favorizat o firmă turcească în detrimentul uneia româneşti.

Citește și: Rareș Bogdan, mesaj nemilos: ‘Ticăloșia, corupția, lenea, nepăsarea, incompetența trebuie combătute fără milă și sancționate aspru’

“Acum două zile Primăria Capitalei a fost obligată de instanţă să atribuie contractul pentru cele 100 de tramvaie către Astra Arad. A fost o licitaţie cu dedicaţie, a fost un act de corupţie şi sunt convins că Parchetul se va sesiza în acest caz. A fost o licitaţie în care Primăria Capitalei a favorizat pe faţă o firmă turcească în detrimentul unei firme româneşti. Din fericire, mai întâi Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) şi apoi Curtea de Apel Bucureşti au demascat acest act corupţie şi au anulat atribuirea iniţială către firma turcească. Într-o astfel de situaţie, în orice ţară normală primarul în funcţie şi-ar fi dat demisia. Nu este cazul cu actualul primar”, a afirmat Nicuşor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.