Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Capitalei, replică tăioasă pentru consilierul care o acuza pe Firea de plagiat: 'Propunerea sa nu aducea niciun beneficiu real'

PMB primaria capitalei

Primăria Capitalei răspunde consilierului general Lucian Iliescu, care o acuză pe Gabriela Firea că pune în discuție un proiect fără a preciza „sursa de inspirație” deoarece inițiativa îi aparține și arată că propunerea sa nu aducea niciun beneficiu real și el nu ține cont de nevoile bucureștenilor, transmite Mediafax.

„Măsura privind reînoirea parcului auto al Municipiului București a fost prevăzută în Planul Integrat de Calitate a Aerului încă din faza de elaborare a acestuia și împreună cu celelalte măsuri identificate în vederea îmbunătățirea calității aerului din Capitală au fost postate pe site-ul PMB încă din luna octombrie 2016. Această măsură a fost inclusă în Planul final de Calitate a Aerului care a fost supus dezbaterii publice în luna februarie 2018. Măsurile, analizate și avizate de autoritățile pentru protecția mediului, au intrat în vigoare odată cu aprobarea PICA de către Consiliul General al Municipiului București în luna iunie 2018”, a transmis Primăria Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Vezi şi: Noua dietă la modă în lumea vedetelor: Cum slăbeşti consumând zilnic suc de lămâie

Sursa citată a mai subliniat că, pentru reducerea concentrațiilor de poluanți generați de mașinile cu norme de poluare inferioare, încă din stadiul de elaborare a Planului s-a discutat despre posibilitatea creșterii numărului de autovehicule uzate scoase din traficul bucureștean prin instituirea unui program propriu al Primăriei Capitalei, alături de cel derulat de către Administrația Fondului de Mediu.

„Această măsură va duce în mod real la creșterea numărului de autovehicule vechi scoase din circulație comparativ cu numărul asigurat prin programul guvernamental. Astfel, prin Direcția de Mediu este propus un „Program de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere” care să permită cetățenilor să opteze, după casarea autovehiculului vechi, fie pentru achiziția unui autoturism nou, non diesel, cu clasa de poluare minim Euro 6, fie a altui tip de mijloc de locomoție prietenos cu mediul”, mai spune Primăria.

Referitor la proiectul pe care consilierul Lucian Iliescu îl menționa ca fiind propunerea sa, municipalitatea consideră că nu aduce niciun beneficiu real, la fel ca și alte inițiative ale sale.

„Inițiativa de care vorbește dl. consilier general se referă la acordarea unei prime de casare suplimentară celei de la Administrația Fondului de Mediu în cadrul programului Rabla, neaducând nici un beneficiu real pentru îmbunătățirea calității aerului în Capitală întrucât alocând aceleiași persoane fizice sau juridice un stimulent financiar mai mare, numărul de autovehicule vechi scoase din circulație rămâne practic neschimbat. Și celelalte inițiative ale dlui consilier general care vizează: interzicerea autovehiculelor non euro, euro 1, 2, 3 și 4 de a tranzita Capitala pe timpul zilei și interzicerea circulației tuturor autovehiculelor într-un wekend, pe toată raza teritorială a Municipiului București cu excepția celor de intervenție, poliție, salvare, etc. - denotă o abordare care nu ține cont de opinia bucureștenilor, de realitățile cu care ne confruntăm legate în principal de structura parcului auto, majoritatea autovehiculelor având norme de poluare inferioare Euro 5 și 6, și nu în ultimul rând de necesitățile social-economice ale Capitalei”, arată sursa citată.

Vezi şi: Cazurile care au şocat Europa: Legumele pe care le ai în congelator şi care te pot omorî

Precizările vin după ce consilierul general în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, Lucian Iliescu, a acuzat-o sâmbătă pe Gabriela Firea că pune în discuție un proiect de hotărâre fără a preciza „sursa de inspirație” deoarece, așa cum spune acesta, propunerea de acordare a unor eco-vouchere pentru achiziția de mașini îi aparține.

MINCIUNA ARE PICIOARE SCURTE! Observ că doamna primar, Gabriela Firea, fără a menționa “sursa de inspirație”, și-a însușit proiectul meu: ”Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional”, proiect de hotărâre în baza căruia ar putea să fie acordate 10.000 de eco-vouchere, în valoare de 4.600 de lei fiecare, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou. Dacă doamna primar și-a asumat proiectul meu, sper sa îl ducă la bun sfârșit în baza analizelor făcute de mine și atasatate la proiect. Sper ca și pentru domnia sa, sănătatea cetățenilor Capitalei să reprezinte o prioritate!”, a transmis, pe pagina personală de Facebook, consilierul Lucian Iliescu (PMP).

De asemenea, pentru a-și susține afirmațiile, Lucian Iliescu a prezentat proiectul de hotărâre propus în luna mai a acestui an. Potrivit documentelor postate, proiectul lui Iliescu viza acordarea a 10.000 de eco-vouchere în valoare de 4.600 de lei fiecare, pentru stimularea înnoirii parcului auto din București.

Pe ordinea de zi a CGMB se arată un proiect potrivit căruia Primăria Capitalei vrea să ofere 5.000 de eco-vouchere în valoare de câte 9.000 de lei, pentru achiziționarea unor mașini noi, cu nivel redus de emisii, non-diesel sau electrice, ce se acordă în schimbul predării spre casare a unui autovehicul vechi.

Vezi şi: Motivele pentru care TREBUIE să consumi porumb fiert: Te protejează inclusiv de cancer .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.