DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Primăria Capitalei susţine că în acest an a acordat stimulente în valoare de 135 de milioane de lei pentru familii, copii şi persoane cu handicap

pmb

Primăria Capitalei susţine că până în prezent a acordat stimulente în valoare de 135.604.500 de lei familiilor nou constituite, celor cu nou-născuţi, monoparentale şi copiilor sau adulţilor cu handicap, iar de această măsură au beneficiat peste 60.000 de beneficiari.

Conform Primăriei Capitalei, în urma centralizării şi prelucrării solicitărilor pentru fiecare tip de stimulent financiar, până la finalul lunii martie pentru nou-născuţi au fost acordate stimulente financiare în valoare totală de 36.800.000 de lei, fiind 14.642 de beneficiari, pentru copiii cu handicap au fost făcute 27.028 de plăţi totale, în sumă de 27.028.000 de lei, pentru 4.403 de beneficiari. Numărul de beneficiari pentru stimulentele destinate integrării sociale a persoanelor adulte cu handicap se ridică la 39.888. În contul acestora au fost realizate 121.353 de plăţi până în prezent, care însumează 60.676.500 de lei. Pentru familii monoparentale, au fost depuse 40 de dosare, plăţile urmând a fi realizate în cursul lunii aprilie, iar în ceea ce priveşte stimulentul financiar pentru constituirea familiilor, de la începutul acestui proiect au fost făcute plăţi în valoare de11.100.000 lei, pentru 7.400 de cereri dintre cele 7.525 depuse.

Primăria Capitalei mai spune că pentru anul în curs a fost alocată suma de 14.000.00 lei, care acoperă un număr de 9.333 de dosare şi că există diferenţe între datele statistice furnizate de Institutul Naţional de Statistică şi numărul persoanelor care au depus până în prezent cereri pentru acordarea stimulentelor financiare.

Municipalitatea mai susţine că diferenţele existente între numărul solicitanţilor şi numărul persoanelor eligibile au printre cauze faprul că o parte din cereri nu sunt conforme cu prevederile/criteriile aprobate prin hotărârile adoptate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. De asemenea, listele centralizatoare cu numele persoanelor care figurau cu datorii la bugetul local au fost primite în februarie 2018, fapt care a generat un decalaj în procesarea dosarelor. Drept urmare, primele plăţi ale stimulentului financiar pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap au fost efectuate începând cu 28 februarie 2018, urmând ca din luna martie 2018 stimulentul financiar să fie virat lunar, adaugă Primăria Capitalei, conform News.ro.

Consilierii generali au aprobat, în şedinţa din 18 mai anul trecut, proiectul de hotărâre prin care Primăria Capitalei va acorda, prin Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului Bucureşti, un stimulent de 1.500 de lei net fiecărei familii de tineri care se căsătoresc, cu condiţia ca cel puţin unul dintre soţi să fie la prima căsătorie şi cel puţin unul dintre ei să aibă domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti.

De asemenea, în 8 iunie anul trecut a fost aprobat şi proiectul de hotărâre care prevede acordarea unui stimulent financiar în valoare de 2.500 de lei pentru copiii nou-născuţi, cu condiţia ca unul dintre părinţi, cel puţin, să aibă domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti, iar copilul să se fi născut într-una dintre maternităţile din Capitală.

În 19 iulie, a fost aprobat un alt proiect care prevede acordarea unui ajutor financiar în valoare de 1.000 de lei lunar pentru copiii cu handicap, cu condiţia ca cel puţin unul dintre părinţi să aibă domiciliul în Capitală, iar în şedinţa din 30 august s-a aprobat proiectul privind oferirea a 500 de lei pe lună pentru adulţii cu handicap.

Totodată, municipalitatea, prin prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, acordă un ajutor financiar lunar între 300 de lei şi 1.200 de lei pentru familiile monoparentale cu unul sau mai mulţi copii care au un venit net mediu pe membru de familie de până în 200 de lei şi între 200 de lei şi 400 de lei pentru familiile monoparentale cu unul sau mai mulţi copii, care au un venit net mediu pe membru de familie între 201 şi 530 de lei inclusiv, proiectul în acest sens fiind aprobat în 31 octombrie anul trecut.

De asemenea, în 28 martie CGMB a decis ca Primăria Capitalei să ofere ajutor financiar de aproape 11.000 de lei pentru femeile care doresc să facă fertilizare in vitro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.