Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Capitalei vrea să implementeze un sistem de închiriere a trotinetelor electrice

PMB primaria capitalei

Primăria Capitalei vrea să implementeze, împreună cu o societate privată, un sistem de închiriere a trotinetelor electrice, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței CGMB de joi. Dacă va fi aprobat, vor fi disponibile 640 de trotinete lângă 13 stații de metrou, potrivit Mediafax.

„Sistemul Electric Scooter Sharing este un serviciu comun care pune la dispoziție și permite oamenilor să împrumute o trotinetă electrică pentru o perioadă scurtă de timp. Nevoile actuale din orașele supra-aglomerate, valorile în creștere ale poluării la nivel global, tendința de sedentarism sau crearea unor sisteme de transport alternativ și eficiente sunt câteva din problemele la care Electric Scooter Sharing-ul se regăsește la nivel de soluție și poate răspunde concret la acestea”, se arată în proiectul de hotărâre.

Proiectul va fi implementat în colaborare cu o firmă privată, și este unul pilot.

Citește și: ALERTĂ - Furtunile se întorc peste România. Ploi torenţiale, grindină şi vijelii în toată ţara

„Sistemul imaginat de SC Hub Work SRL se bazează pe un device discret montat pe trotineta electrică cu mai multe funcții, controlat printr-o aplicație de smartphone (FLOW). Acesta urmează un flux tehnologic ușor și modern, spre a ușura interacțiunea cu utilizatorul final”, se arată în proiectul de hotărâre.

La început vor fi 640 de trotinete și 320 de stații de încărcare, urmând să ajungă la 640 de stații. Proiectul vizează amplasarea stațiilor de încărcare lângă 13 stații de metrou.

„Utilizatorul poate ridica sau poate parca trotineta electrică într-o multitudine de spații create în puncte esențiale ale orașului. Interacțiunea utilizatorului cu acest serviciu se realizează prin intermediul telefonuolui mobil. Identificarea unei trotinete electrice disponibile, deblocarea și utilizarea acesteia, funcțiile de blocare, plata prin intermediul aplicației mobile, GPS tracking-ul sau senzorii de mișcare sunt atributele specifice ale acestui serviciu”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Toate costurile legate de implementarea proiectului vor fi suportate de firma privată, potrivit proiectului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.