Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Primăria Constanţa a început înlocuirea conductelor vechi de jumătate de secol din sistemul de termoficare

captură TV
asfaltare

Primăria Constanţa a început înlocuirea conductelor vechi de jumătate de secol din sistemul de termoficare. Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a mers în zona Dacia pentru a constata personal evoluția unor lucrărilor.

”Decizia noastră a fost de a schimba toată magistrala de transport a agentului termic supraîncălzit care pleacă de la CET și ajunge în punctele termice. Este o lucrare amplă, în final o vom fi schimbat pe toată. Am făcut eforturi să ni se acorde trei proiecte derulate în trei etape pentru că aveam nevoie de 50 de milioane de euro, iar granturile pe POIM Axa 1 nu puteau depăși 20 de milioane de euro.

Aș dori ca fiecare constănțean să înțeleagă neplăcerile aferente acestor lucrări prin prisma acestui moment istoric pentru calitatea vieții lor. E ca atunci când îți renovezi casa – sunt mulți nervi, mizerie, moloz, disconfort, dar știi că la final ai casa pe care ai visat-o”, a delcarat Chițac, potrivit financialintelligence.ro.

Cele trei etape ale proiectului vor fi, după cum urmează:

În etapa 1 se reabilitează tronsoane de rețea termică primară din magistrala I de termoficare (Bld. 1 Mai și Bld. Alexandru Lăpușneanu), cu o lungime a rețelelor de 21,6 km (43,2 km conducte). Valoarea proiectului este de aproximativ 115 milioane de lei, dintre care 97 milioane sunt fonduri eligibile. Contractul de finanțare a fost semnat pe data de 7 ianuarie 2022.

În etapa 2 se reabilitează tronsoane de rețea termică primară din magistrala II de termoficare, ce însumează 12,7 km de traseu (25,43 km conducte). Pornim de la CET – Str. Cumpenei, Dezrobirii, Soveja și străzile adiacente, zona Tomis Nord. Valoarea proiectului este de aproximativ 116 milioane de lei, dintre care 97,8 milioane sunt fonduri eligibile. Contractul de finanțare a fost semnat pe 31 ianuarie 2022.

În etapa 3 s-au propus pentru reabilitare 4,03 km traseu de conducte primare aferente a trei tronsoane de rețea termică primară și 3,02 km traseu de conducte secundare pentru 11 puncte termice. Valoarea proiectului este de aproximativ 52 milioane de lei, dintre care fonduri nerambursabile în valoare de 43 milioane de lei. Această etapă vizează zona centrală a orașului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.