Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Constanța a semnat un contract de 90 de milioane de lei pentru reabilitarea zonei centrale a municipiului

primaria constanta

Primăria Constanța a semnat, luni, contractul de finanțare pentru reabilitarea zonei centrale a municipiului. Proiectul, în valoare de aproximativ 90 de milioane de lei, va moderniza zona pietonală a Constanței, care în trecut era principalul centru comercial și de promenadă al orașului.

Finanțarea va fi asigurată în proporție de 98% din fonduri europene, restul banilor fiind contribuția municipalității, informează corespondentul MEDIAFAX..

Citește și: Klaus Iohannis aduce vești bune: Primim în această săptămână 2,5 milioane de măști pentru medici, 5 milioane de măști pentru forţe de ordine, 8 milioane de măști care vor ajunge la populație

Prin proiectul “Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, administrația locală urmărește regenerarea urbană a zonei și transformarea ei într-o “esplanadă modernă”. De asemenea se urmărește și încurajarea deplasării pe jos și cu bicicleta, prin crearea de piste și spații de promenadă.

Bulevardul Ștefan cel Mare, principala arteră pietonală a orașului, va fi reabilitată, alături de trotuarele de pe alte 11 străzi din această zonă. Vor fi creați 2,6 km de piste de biciclete pe ambele sensuri a două bulevarde importante și o bandă dedicată transportului public.

Proiectul vizează refacerea și extinderea infrastructurii pietonale, înfrumusețarea zonei cu fântâni arteziene, crearea de spații verzi cu sisteme de irigații automatizate, dotarea zonei cu mobilier urban inteligent (bănci, spații de ședere smart, sisteme de informare, rasteluri de biciclete) dar și marcaje speciale pentru persoanele cu dizabilități.

Citește și: Klaus Iohannis, despre rectificarea bugetară: Vom avea o situație complicată a bugetului

De asemenea, zona va beneficia de un sistem de supraveghere video și de refacerea sistemului de iluminat public. Tot pentru confortul și siguranța cetățenilor, trecerile de pietoni vor fi supraînălțate iar pasajul pietonal existent pe strada Ștefan cel Mare va fi modernizat.

În acest moment, licitația este în curs de desfășurare, iar după semnarea contractului de execuție, proiectul va trebui să fie finalizat în termen de 18 luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.