Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Constanța finalizează instalarea aparatelor RMN și CT la spitalul modular

rmn

Primăria Constanţa a anunţat, joi, că au fost montate aparatele RMN şi CT la noul spital modular din curtea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, reconstrucţia vechii clădiri a acestuia urmând să demareze în 2024.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de municipalitate, la mijlocul lunii iulie au fost demarate lucrările la spitalul modular, care acum continuă la interior: finalizarea instalaţiei electrice şi a celei sanitare, a sistemului de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat (HVAC), potrivit Agerpres.

Corpul modular va avea 52 de paturi, dintre care zece vor fi de Anestezie Terapie Intensivă (ATI).

Structura modulară, investiţie în valoare de 10 milioane de euro, a fost gândită ca un nucleu al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa şi va asigura completarea serviciilor medicale pentru această unitate.

Reconstrucţia clădirii vechi de peste 80 de ani va fi demarată anul viitor. Contractul de finanţare pentru reabilitarea, consolidarea şi extinderea clădirii este semnat şi are o valoare de aproape 28 de milioane de lei, circa 12 milioane de lei fiind alocate consolidării.

"Serviciile de imagistică sunt o premieră pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, care nu a avut în dotare computer tomograf şi RMN. Atât sistemul de rezonanţă magnetică (RMN) cât şi computerul tomograf (CT) sunt dispozitive de înaltă performanţă care au necesitat respectarea mai multor condiţii pentru o instalare adecvată: alimentarea cu energie electrică, racord la apă şi canalizare, echipamente de climatizare, chiller necesar pentru răcirea RMN-ului, lucrări generale de amenajare etc", se mai spune în comunicat.

Conform acestuia, ambele dispozitive medicale reprezintă tehnologii inovatoare pentru investigarea imagistică preventivă şi de diagnostic, de ultimă generaţie, cu rezoluţii remarcabile, concepute pentru performanţe clinice şi un flux de lucru simplificat. De asemenea, acestea permit o îmbunătăţire a confortului pacientului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.