Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Crevedia, prima reacție după exploziile devastatoare

crevedia ciupercă

La data de 26.08.2023, în jurul orei 18.50, politiștii din DB au fost sesizați, prin S.N.U.A.U 112, cu privire la faptul că, la o stație GPL din comuna Crevedia, pe DN 1 A, a avut loc o explozie.

La două ore distanță a avut loc o nouă explozie, iar numărul exploziilor și al victimelor a crescut alarmant.

Primăria comunei Crevedia a reacționat pe rețelele de socializare în legătura cu producerea exploziei și a îndemnat localnicii la calm

”În urma catastrofei petrecute la o fostă stație GPL din Crevedia, autoritățile locale, sub coordonarea primarului Petre Florin, s-au alăturat echipelor de salvatori, într-un efort comun pentru a diminua pagubele și a limita numărul victimelor din cadrul populației.

Primarul Petre Florin afirmă că locul unde a avut loc explozia urmată de incendiu era mai degrabă un depozit de GPL, după ce activitatea de vânzare de carburanţi către cetăţeni a fost suspendată de ISU.

Primarul a explicat: „Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”.

O persoană a murit, iar alte 46 au fost rănite și duse la spitale din București, opt dintre ele fiind intubate. 20 dintre răniți sunt pompieri. Conform premierului Marcel Ciolacu, patru pacienți vor fi transferați în Italia și Belgia. Populația din zonă a fost evacuată, iar traficul pe DN 1A este blocat complet.

Cetățenii sunt rugați să țină geamurile închise, fumul fiind toxic, și să stea deoparte pentru a lăsa loc echipelor de intervenții să își desfășoare activitatea.

Referitor la situația creată în urma catastrofei de la stația GPL:

Întreaga operațiune este coordonată și situațiile sunt gestionate direct de către șeful DSU, domnul Raed Arafat. Domnia sa este unicul în măsură să dea comunicate de presă sau să ia decizii în ceea ce privește sprijinul populației.

La această oră, populația este rugată să rămână în casele lor. (dacă nu fgac parte din cei evacuați).

NU ESTE NEVOE DE PĂTURI, FAȘE, APĂ POTABILĂ ETC!

NU MAI DAȚI CREZARE „SALVATORILOR” DE PE FACEBOOK!

AUTORITĂȚILE LOCALE SUNT ALĂTURI DE CELE NAȚIONALE ȘI FAC FAȚĂ CU SUCCES ÎNTREGII SITUAȚII.

NU MAI ALARMAȚI POPULAȚIA!

După rezovalarea tuturor problemelor și finalizarea cercetărilor, vom reveni cu un punct de vedere OFICIAL”, se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook a Primăriei comunei Crevedia.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.