Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Focșani investește peste 11 milioane de euro pentru dezvoltarea transportului cu bicicleta

Puterea
bicicleta strada bucuresti

Primăria Focșani a semnat vineri un contract în valoare de peste 11 milioane de euro care prevede creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și a celui pietonal, potrivit Agerpres.

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor în cadrul proiectului european „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani în vederea creșterii atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale” are o valoare de peste 56 de milioane de lei (11,6 milioane Euro) și o durată de implementare de 19 luni. Străzile pe care vor fi executate lucrările din cadrul acestui proiect sunt Anghel Saligny, 1 Decembrie 1918, Bârsei, Bicaz și Odobești.

„Am încrederea că, odată demarat acest proiect, dar și proiectele de modernizare a iluminatului public, vom reuși să transformăm Municipiul Focșani într-un oraș inteligent, prietenos cu mediul și cu toți cei care își doresc să utilizeze mijloace alternative de transport”, a declarat Cristi Valentin Misăilă, primarul orașului Focșani.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Pas cu pas vor fi luate măsuri. Vom vedea că din ce în ce mai multe zone, le vom avea în varianta de lockdown’

Printre obiectivele proiectului se numără realizarea de benzi de circulație dedicate transportului public, cu o lungime totală de 7.199 metri, repararea străzilor respective, a trotuarelor, realizarea de piste de biciclete cu o lungime de 11.025 metri, reducerea numărului de accidente și creșterea siguranței rutiere prin amenajarea a două sensuri giratorii.

Autoritățile speră că în urma implementării proiectului gazele cu efect de seră vor scădea cu 5,3% în 2021 și 12,1% în 2026, în timp ce numărului de călători ai sistemelor de transport public va crește cu 14,3% în 2021 și 34,2% în 2026. De asemenea, Primăria Focșani prevede o creștere a numărului persoanelor care utilizează pistele/traseele pentru biciclete cu 15,7% în 2021 și 24,1% în 2026.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.