Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria municipiului Timişoara va prelua Spitalul CFR de la Ministerul Transporturilor

Express de Banat
Dominic Fritz

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat, marţi, că municipalitatea este pregătită să preia o nouă unitate de sănătate în administrare, respectiv, Spitalul CFR, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor, pentru a răspunde nevoilor de descentralizare din România, în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu transferul finanţării de la bugetul de stat la bugetul local.

"Este o instituţie cu o lungă tradiţie medicală, cu buni specialişti, aşa că atunci când Ministerul Transporturilor ne-a întrebat dacă vrem să-l preluăm, răspunsul a fost da. Avem planuri de modernizare cu acest spital, aşa cum facem cu tot sectorul medical local care se află în administrarea Primăriei. Anul acesta am învestit 46 de milioane de lei în sistemul de sănătate local şi am depus proiecte pe fonduri europene pentru aproape 900 milioane lei. La Spitalul Victor Babeş avem în construcţie un centru modern de recuperare pulmonară, la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu finalizăm noul edificiu şi ne zbatem să obţinem finanţare prin PNRR pentru dotare. La Spitalul Municipal, lucrăm la două noi clinici (ORL şi Balneo, n.r.), avem proiect depus pentru modernizarea Clinicilor Noi şi zilele trecute am depus la Bucureşti cererea de finanţare pentru o nouă maternitate, un spital de peste 800 de milioane de lei", a detaliat Dominic Fritz, potrivit Agerpres.

Spitalul Clinic Căi Ferate Timişoara este unul public, clinic universitar, organizat pavilionar şi funcţionează momentan în subordinea Ministerului Transporturilor. Acesta se finanţează din venituri proprii, prin sistemul de asigurări sociale de sănătate. Are o capacitate de 212 paturi spitalizare continuă şi 14 paturi spitalizare de zi.

Spitalul CFR acordă servicii de spitalizare continuă, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi sau servicii paraclinice în mai multe specialităţi, precum: anestezie şi terapie intensivă, medicină internă, pediatrie, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, medicină de laborator, radiologie - imagistică medicală.

De asemenea, în această lună a fost demarată reabilitarea clădirii în care funcţionează secţiile de Oftalmologie şi ORL ale acestui spital.

Decizia va fi luată în ultima şedinţă de plen a Consiliului Local de astăzi, în urma votului consilierilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.