Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Piatra Neamţ a anunţat că patru proiecte europene vor continua cu alţi constructori din cauza neonorării obligaţiilor contractuale ale executantului

captura Facebook
asfaltare strazi

Primăria Piatra Neamţ a anunţat că patru proiecte europene vor continua cu alţi constructori din cauza neonorării obligaţiilor contractuale ale executantului. Aceste proiecte se află în diferite stadii de execuţie, potrivit news.ro.

“Patru proiecte cu finanţare europeană derulate în municipiul Piatra-Neamţ vor continua cu alţi constructori din cauza neonorării obligaţiilor contractuale ale executantului. Este vorba de amenajarea unui scuar în cartierul Pietricica (str. Valea Albă), amenajarea unor grădini publice în cartierele Văleni şi Speranţa, respectiv reabilitarea şi modernizarea Grădiniţei cu program preungit nr. 6 (din zona Cinema Mon Amour)”, a transmis Primăria Piatra Neamţ, joi, printr-un comunicat de presă.

Contractele de execuţie a lucrărilor la acest proiecte au fost încheiate de Primăria Piatra-Neamţ, în calitate de beneficiar, cu societatea Mondoterm, în noiembrie 2020 (Pietricica şi Văleni), decembrie 2020 (Speranţa), respectiv ianuarie 2022 (Grădiniţa) şi au avut următoarele termene de valabilitate şi finalizare a lucrărilor: amenajare scuar în cartierul Pietricica – iunie 2023; grădină publică în Văleni - iunie 2023; grădină publică în Speranţa - iunie 2023; reabilitare şi modernizare Grădiniţa nr. 6 - august 2023.

“Prin urmare, contractele respective au încetat de drept la datele menţionate anterior. Pentru lucrările executate în perioada iunie – decembrie 2023 primăria a aplicat penalităţi de întârziere, conform contractelor.

La 31.12.2023 (termenul final al implementării contractelor de finanţare), niciunul dintre cele 4 obiective nu era finalizat”, a explicat Primăria Piatra Neamţ.

Pentru obiectivul Amenajare scuar în cartierul Pietricica gradul de realizare este 82%.

Între lucrările care mai sunt de executat se află: dotare cu mobilier urban din beton (bănci circulare, bănci pentru picnic, masă de şah şi scaune); delimitare alei; centrala de avertizare la grupul social pentru persoane cu dizabilităţi şi buton de panică; panou de afişaj urban

90% este gradul de realizare pentru obiectivul Amenajare grădina publică în zona marginalizată Văleni. Între lucrările care mai sunt de executat: dotare cu mobilier urban din beton (bănci circulare, bănci pentru picnic, masă de şah şi scaune); delimitare alei; centrala de avertizare la grupul social pentru persoane cu dizabilităţi şi buton de panică.

Pentru obiectivul Amenajare grădina publică în cartierul Speranţa gradul de realizare este de 80%. Între lucrările care mai sunt de executat: umplerea gabioanelor (plase din metal) cu piatră, pentru a se asigura delimitarea parcului; delimitare alei; de completat şi de înlocuit plante;

dotare cu mobilier urban din beton (bănci circulare, bănci pentru picnic, masă de şah şi scaune).

Gradul de realizare pentru reabilitarea şi modernizarea Grădiniţei cu program prelungit nr.6 este de 60%. Între lucrările care mai sunt de executat: montare tâmplărie interioară; branşament apă potabilă; lucrări de instalaţie;  montare corpuri de iluminat parter (prize, comutatori); montare rulou antifoc; lucrări exterioare: refacere teren incintă, dotare locuri de joacă, montare gazon, plante.

“Prelungirea perioadei de implementare, respectiv, de execuţie a lucrărilor aferente contractelor sus menţionate, la solicitarea executantului, nu a dus la finalizarea lucrărilor cu respectarea termenelor asumate conform clauzelor contractuale; prelungirile nenumărate acordate duratei de execuţie nu au condus la rezolvarea problemelor apărute, ci doar au întârziat finalizarea proiectului.

Constructorul nu a depus toate diligenţele necesare, conform prevederilor contractuale, pentru executarea în termenele asumate prin contract a lucrărilor, pentru identificarea din timp a eventualelor probleme, precum şi pentru identificarea soluţiilor necesar a fi implementate în vederea evitării situaţiilor de nerespectare a documentelor depuse în etapa de ofertare”, susţine Primăria Piatra Neamţ.

Primarul Andrei Carabelea a afirmat că aceste proiecte vor fi încheiate cu alţi constructori.

„Avem deja un prim exemplu de constructor asupra căruia se va atrage răspunderea prin toate modalităţile posibile, de la reţinerea garanţiei de bună execuţie, până la emiterea unui certificat negativ. Toate astea, pentru că a fost neserios şi nu şi-a respectat obligaţiile contractuale pentru patru proiecte: trei grădini publice şi o grădiniţă. De la bun început, proiectele grădinilor publice au fost gândite foarte prost şi, din păcate, şi execuţia a fost una făcută în bătaie din joc. Chiar dacă nu am fost de acord cu proiectele grădinilor publice, pentru că au fost concepute şi scrise cu foarte multe probleme, ele trebuiau implementate.

Deşi ne aflăm într-o situaţie frustrantă, vom finaliza aceste proiecte, cu alţi constructori. Şi cele trei parcuri şi grădiniţa vor fi duse la bun sfârşit, vă asigur de asta. Însă nu ne vom feri să apelăm la toate pârghiile pe care le avem la dispoziţie pentru a sancţiona constructorii care nu îşi fac treaba”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.