Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Piatra-Neamţ beneficiază de o platformă de management informaţional geografic

zch.ro
Primăria Piatra-Neamţ

Primăria Piatra-Neamţ beneficiază, începând de vineri, de un sistem informatic de servicii electronice, integrat cu o platformă de management informaţional geografic (GIS), în urma derulării unui proiect finanţat cu fonduri europene.

Primarul Andrei Carabelea a declarat că proiectul va eficientiza şi simplifica activitatea internă a primăriei şi, implicit, relaţia cetăţenilor cu administraţia locală.

Pietrenii vor putea afla oricând în ce stadiu se află cererea lor şi vor putea solicita un serviciu, fie că este vorba de eliberarea unui certificat de urbanism, plata taxelor şi impozitelor sau transmiterea unei sesizări sau propuneri, potrivit Agerpres.ro.

"Finalizarea acestui proiect este un pas semnificativ pe care îl facem în direcţia unei administraţii digitalizate, care devine mult mai prietenoasă cu cetăţeanul. Obţinerea unui certificat, unui aviz, plata taxelor şi impozitelor, verificarea unor informaţii se află acum şi mai aproape de cetăţeni, la doar câteva click-uri distanţă. Noua platformă de servicii a primăriei, una dintre cele mai importante componente ale acestui proiect, este gândită şi construită pentru cetăţeni, pentru a le oferi o interacţiune cât mai facilă cu primăria, în spatele acestei platforme aflându-se o soluţie informatică care va susţine activitatea instituţiei pentru fluidizarea proceselor şi rezolvarea eficientă a problemelor. În câteva cuvinte, este vorba despre a dărâma barierele dintre cetăţeni şi instituţie, dintre cetăţeni şi angajaţi", a declarat, într-un comunicat de presă, remis AGERPRES, primarul Andrei Carabelea.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 3,9 milioane lei, din care peste 3,2 milioane lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European - Programul Operaţional Capacitate Administrativă.

Noua platformă de servicii electronice dedicate pietrenilor este disponibilă la adresa https://pspo.primariapn.ro/.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.