Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Râmnicu Vâlcea începe joi dezinsecţia spaţiilor verzi din oraş

www.observator.ro
dezinsecție parcuri

Apicultorii şi sericicultorii din zona municipiul reşedinţă sunt avertizaţi de Primărie să-şi ia toate măsurile necesare pentru a-şi proteja familiile de albine şi viermii de mătase de efectele substanţelor ce vor fi utilizate pentru combaterea ţânţarilor şi căpuşelor de pe spaţiile verzi publice din oraş, în perioada 23-30 iunie, potrivit Agerpres.

"Produsele utilizate sunt K-OTHRINE SC 25 (substanţă activă: deltametrin) şi Ghilotina Micro Scope (substanţă activă: cipermetrina), care fac parte din grupa Xn şi Xi de toxicitate şi sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii. Tratamente la sol de dezinsecţie şi deparazitare se vor efectua seara, începând cu ora 22.00. Apicultorii şi sericicultorii de pe raza municipiului sunt rugaţi să ia toate măsurile de protecţie necesare pentru familiile de albine şi viermii de mătase, în scopul evitării contactului cu substanţele insecticide distribuite pe zonele verzi aparţinând domeniului public", se arată într-un comunicat de presă transmis luni de municipalitatea râmniceană.

Reprezentanţii Primăriei au menţionat că programul poate suferi modificări în cazul în care condiţiile meteo nu permit desfăşurarea în bune condiţii a acţiunii de dezinfecţie şi deparazitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.