Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Sebeș vrea bani de la Compania Națională de Investiții pentru un pod și drumuri spre rezervația naturală Râpa Roșie

Pinterest
rapa rosie

Primăria orașului Sebeș vrea bani de la Compania Națională de Investiții pentru a realiza un pod și câteva drumuri spre rezervația naturală Râpa Roșie. Podul va fi construit peste râul Sebeș, iar drumurile au o lungime de aproape 14 kilometri.

Primăria Municipiului Sebeș a depus, la Compania Națională de Investiții, o solicitare privind includerea în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social a obiectivului de investiție „Drumuri de exploatație agricolă”. Investiția cuprinde modernizarea mai multor drumuri aflate în proprietatea publică a Municipiului Sebeș, care au o lungime totală de 13,64 km, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Ion Cristoiu: ‘România lui Florin Cîțu e o Românie ruptă din Rai. Este unul dintre cei mai slabi oameni politici din istoria postdecembristă’

Potrivit autorităților locale, modernizarea drumurilor va deschide perspectiva de dezvoltare pentru partea de nord a Sebeșului, va reprezenta o rută alternativă de transport între Sebeș și localitățile aparținătoare Lancrăm și Răhău și va asigura accesul spre Rezervația naturală Râpa Roșie, obiectiv turistic de primă importanță, căutat de numeroși turiști români și străini.

„Amplasamentele drumurilor vizate de documentația de modernizare sunt: DE 84397 – situat între DJ 106K (drum de legătură între municipiul Sebeș și comuna Daia Română) și DN1 (E81) în zona de intersecție cu strada Principală din satul Răhău, sat aparținător municipiului Sebeș; DE 84397 are o lungime de 5.987 metri; DE 84361 – situat între DJ 106K (drum de legătură între municipiul Sebeș și comuna Daia Română) și Rezervația Naturală Râpa Roșie; DE 84361 are o lungime de 3.480 metri; DE 84356 – situat între DN1 (E81), intrare lângă cimitirul din Lancrăm, și intersecția cu DE 84361; DE 84356 are o lungime de 4.175 metri”, au anunțat reprezentanții Primăriei Sebeș.

Pe lângă modernizarea drumurilor, care presupune și asfaltarea acestora, se va construi un pod peste râul Sebeș, în zona localității Lancrăm. De asemenea, va fi reabilitat podul peste râul Secaș.

Valoarea totală estimată a investiției, conform devizului actualizat al studiului de fezabilitate, este de peste 19 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.