Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Sectorului 1 - Teste Babeș-Papanicolau gratuite pentru femeile din sectorul 1

Primaria Sectorului 1 Caraiman

Începând cu data de 20.08.2020 Complexul Multifuncțional Caraiman al Primăriei Sectorului 1 efectuează gratuit, pentru femeile din această zonă administrativă, testul Babeș-Papanicolau și examenul secreției vaginale. Programul de recoltare este zilnic, de luni până vineri, iar programările se pot face la numărul de telefon: 021.2244073.

În program sunt incluse persoanele de sex feminin din Sectorul 1 în vârstă de peste 25 de ani, indiferent de calitatea de asigurat a acestora, care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin, asimptomatice sau fără antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin. Testarea în cadrul programului se va opri la femeile care au împlinit vârsta de 64 de ani, numai dacă acestea au ultimele 3 frotiuri cervicale Babeș-Papanicolau normale.

Obiectivul principal al programului de screening pentru cancerul de col uterin al Complexului Multifuncțional Caraiman este reducerea incidenței formelor invazive ale cancerului de col uterin precum și a mortalității specifice prin cancer de col.

În ceea ce privește obiectivele programului, ele se pliază pe cele ale Programului Național de screening pentru cancerul de col uterin:

 Depistarea cancerului de col uterin în stadii precoce;

 Îndrumarea pacientelor cu leziuni precursoare sau incipiente către servicii medicale specializate de diagnostic și tratament;

 Creșterea gradului de informare a populației feminine de la nivelul comunității sectorului 1 pentru utilizarea serviciilor de screening ca metodă de depistare precoce a cancerului de col uterin la persoanele asimptomatice.

Screening-ul constă în testarea prin metoda frotiului cervical Babeș-Papanicolau a populației feminine din grupa de vârstă 25-64 de ani.

Cancerul de col uterin reprezintă una din principalele cauze de mortalitate în rândul femeilor. România se situează pe locul 1 din țările Uniunii Europene la mortalitatea prin cancer de col uterin. Atunci când este depistat precoce, cancerul de col uterin este unul din cancerele cu cea mai mare rată de vindecare. Acesta poate fi depistat precoce și uneori poate fi prevenit aproape în totalitate dacă pacienta efectuează regulat testul de screening Babeș-Papanicolau.

Testul citologic Babeș-Papanicolau este o componentă importantă și obligatorie a controlului medical de rutină la femei deoarece detectează acele modificări, care netratate pot duce la apariția unui cancer de col invaziv.

Prin intermediul lui se examinează microscopic celulele colectate de la nivelul colului uterin evaluându-se eventualele modificări inflamatorii, reactive și reparatorii, preneoplazice si neoplazice.

Situat pe str. Caraiman nr. 33A Sector 1, București, Complexul Multifuncțional Caraiman administrat de Primăria Sectorului 1 dispune în prezent de 17 cabinete medicale dotate cu aparatură de ultimă generație, printre care se numără: ginecologie, oftalmologie, urologie, oncologie, stomatologie, dermatologie, radiologie, cardiologie, imagistică medicală etc. În afară de stomatologie (unde există un cuantum minim de venit/cap de locuitor), toate celelalte specialități sunt gratuite pentru locuitorii Sectorului 1.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.