Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Sectorului 1 va construi prima școală publică din cartierul Greenfield

ebsilon.org
educatie invatamant scoala

Primăria Sectorului 1 a anunțat miercuri că a fost aprobată documentația tehnico-economică a obiectivului de investiții care prevede construirea unui centru educațional complet în cartierul Greenfield.

Centrul va fi ridicat pe Aleea Teișani și va fi prima unitate de învățământ publice din acest cartier. Acesta va cuprinde școală, grădiniță, sală de sport, bibliotecă, ateliere de arte/muzică, alei pietonale, spații verzi, spații de joacă, locuri de parcare și tot ce este necesar pentru un centru educațional ultramodern, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Un medic de la UPU-SMURD vorbește despre 'psihoza Groșan': oamenii refuză masca de oxigen

Documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai obiectivului au fost aprobate în ședința Consiliului local de marți.

Construcțiile se vor ridica în partea de nord a Bucureștiului între Pădurea Băneasa, Pădurea Tunari și Aleea Teișani pe un teren donat Consiliului General al Municipiului București și transmis în administrare Sectorului 1 al Municipiului București. Suprafața terenului este de 9620 mp.

Potrivit hotărârii adoptate marți, indicatorii maximali ai acestui obiectiv de investiții sunt în valoare de peste 58 de milioane de lei, iar durata de realizare a investiției va fi de 24 de luni, din care execuția 20 de luni și proiectarea patru luni.

Potrivit Primăriei Sectorului 1, 150 de preșcolari și 390 de elevi vor învăța în noile unități de învățământ.

Clădirea grădiniței va avea un regim de înălțime de P+1, o suprafață construită desfășurată de 2548,47 mp, și va găzui 15 grupe cu un număr total de 150 de preșcolari.

Școala va avea un regim de înălțime de P+2E+Eth, o suprafață construită desfășurată de 5009,53mp. Aceasta va avea două corpuri. Corpul 1 va fi destinat activităților curente de învățământ: săli de clasă, laboratoare și spații administrative, iar în Corpul 2 vor funcționa o sală de sport, o bibliotecă și ateliere de arte/muzică. Viitoarea școală va avea 13 săli de clasă, unde își vor desfășura cursurile 390 de elevi, precum și 10 cabinete și laboratoare.

Aleile pietonale și spațiile verzi vor fi în suprafață de 3572,09 mp, iar suprafața de teren alocată pentru circulațiile comune carosabile, pietonale, zonele de parcări auto și biciclete va fi de circa 1305 mp, a mai anunțat primăria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.