Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Sectorului 2 anunță că aproximativ 60 de mii de locuitori ai sectorului vor plăti mai mult serviciul de salubrizare. Totul din cauza lor

Primaria Sectorului 2
Primaria Sectorului 2

Aproximativ 60.000 de locuitori ai Sectorului 2 vor plăti mai mult pentru ridicare, transport, depozitare deșeuri municipale. Motivul: până în prezent, nu au încheiat contract cu operatorul de salubrizare.

În evidențele Primăriei Sectorului 2, aproximativ 60.000 de cetățeni nu au un contract valabil încheiat cu operatorul de salubrizare. Problematic este că vor plăti mai mult pentru serviciile prestate - o taxă specială în cuantum de 21.27 lei/persoană/lună, conform HCL nr. 361/25.11.2021. În Sectorul 2, este mult mai economic ca cetățenii să încheie contract și să plătească la „volumul” de deșeuri predate comparativ cu o taxă lunară per persoană.

Este notoriu faptul că, în Sectorul 2 sistemul de plată pentru acest serviciu este schimbat radical de la 1 ianuarie 2022 - se implementează cele două principiile europene „plătește cât arunci” și „poluatorul plătește”. Mai precis, asociațiile de proprietari și utilizatorii casnici (case) încheie contract direct cu operatorul, își personalizează contractul în funcție de nevoile pe care le au și plătesc fix câte deșeuri municipale aruncă.

Este mult mai avantajos pentru cetățeni să încheie contract și să achite lunar fix cât aruncă comparativ cu o taxă lunară per persoană. Primăria Sectorului 2 continuă să încurajeze locuitorii Sectorului 2 să încheie contracte - procesul este în continuă derulare.

Tot în avantajul lor este și măsura implementată de administrația locală pentru a stimula colectarea selectivă – Primăria subvenționează parțial tariful pentru deșeurile din ambalaje, astfel încât cetățenii plătesc 0.99 lei/tonă, fără TVA (practic achită fracția umedă).

Toate detaliile legate de modalitățile de încheiere ale contractelor, tarifele percepute, avantajele pentru cetățeni sunt prezentate transparent pe platforma creată de Primăria Sectorului 2: www.salubrizare.ps2.ro.

Încheierea contractului nu înseamnă numai respect față de lege, ci și responsabilitate civică.

Plătim prea scump pentru un trai în poluare, în timp ce pierdem inutil resurse și achităm amenzi substanțiale pentru măsurile de infringement din partea Comisiei Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.