Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Sectorului 4 amenajează primul centru mobil de vaccinare împotriva COVID-19, destinat imunizării copiilor din Capitală

Medic Hub
vaccinare copii

Copiii cu vârste cuprinse între 12-15 ani, pentru a căror vaccinare, Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat, astăzi, folosirea serului produs de Pfizer-BionTech, vor putea fi imunizați împotriva COVID-19, în primul centru mobil de vaccinare din Capitală, destinat adolescenților.

Amenajat de Primăria Sectorului 4 în parcul Lumea Copiilor (zona rotondă), în imediata apropiere a centrului de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor, noul centru mobil va avea două puncte de imunizare, în care se va administra serul produs de Pfizer-BionTech.

Centrul mobil va fi deschis zilnic, în intervalul orar 08:00 – 20:00, timp în care copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani vor putea fi vaccinați împotriva COVID-19, cu acordul părinților/reprezentanților legali. Aceștia îi vor însoți, de altfel, pe copii și vor completa formularele pe care le vor primi de la registratorii centrului. Ulterior, copiilor li se va administra prima doză a vaccinului, în aceeași cantitate de 0,3 ml utilizată și pentru imunizarea adulților, după care vor rămâne sub supraveghere, într-o zonă de post-vaccinare, pentru un interval de 15 minute.

Vineri, 28 mai a.c., Agenția Europeană a Medicamentului a decis autorizarea utilizării vaccinului Pfizer-BionTech pentru imunizarea împotriva COVID-19, a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. În momentul de față, vaccinul produs de Pfizer-BionTech este administrat copiilor cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.