Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Sectorului 4 are cele mai moderne microbuze din țară pentru transportul copiilor cu dizabilități

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Pasajul Sudului Firea si Baluta

Astăzi, 20 noiembrie a.c., cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță a recepționat două microbuze adaptate pentru copiii cu dizabilități în scaun rulant.

Autovehiculele, a câte 8 locuri fiecare, special configurate pentru transportul copiilor cu dizabilități, au fost donate Centrului de Zi şi Recuperare Copil cu Dizabilităţi “Harap Alb” din sectorul 4 de către Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA Romania), în cadrul unui program de susținere și îmbunătățire a serviciilor sociale.

Microbuzele sunt dotate cu rampe automate de acces pentru copiii cu dizabilitate motrică și echipate corespunzător cu centuri de siguranță și accesorii specifice, în conformitate cu legislația în vigoare.

Cu ajutorul lor, copiii cu dizabilități neuro-motorii și greu deplasabili vor putea fi transportati cu ușurință de acasă la centru și invers, pentru a avea acces nelimitat la activitățile de recuperare de care au neapărată nevoie și de care pot beneficia în cadrul Centrului de Zi şi Recuperare Copil cu Dizabilităţi “Harap Alb.

Cu o capacitate de 100 de locuri, centrul este destinat copiilor de vârstă şcolară cu handicap, de la nivelul Sectorului 4, care primesc aici toată îngrijirea necesară. Specialiștii vin în ajutorul lor cu programe și activități complete de recuperare, printre care și hidrokinetoterapia, foarte utilă în recuperarea locomotorie, se anunţă într-un comunicat de presă reis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.