Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Sectorului 4 cere ca investițiile de la Piața Sudului să fie declarate de utilitate publică, pentru a fi demarate exproprierile

Daniel Băluţă

Primăria Sectorului 4 va cere Consiliului General al Municipiului București să declare de utilitate publică lucrările aferente obiectivelor aflate în planul de investiții: ”Modernizare, extindere, demolare parțială a construcțiilor din ansamblul Piața Agroalimentară Berceni-Sudului”, ”Amenajare parcare intersecția Șos. Olteniței cu Șos. Berceni” și ”Amenajare parcare juxtapusă, din Bd. Constantin Brâncoveanu”, precum și să demareze procedurile de expropriere.

Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat, recent, o hotărâre prin care îl împuternicește pe Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, să solicite Consiliului General al Municipiului București,prin direcțiile sale de specialitate, să declare de utilitate publică și să demareze procedurile de expropriere necesare derulării mai multor obiective de investiții care vizează o zonăde maxim interes pentru bucureșteni. Este vorba despre proiectele: ”Modernizare, extindere, demolare parțială a construcțiilor din ansamblul Piața agroalimentară Berceni-Sudului, ”Amenajare parcare Piața Big Berceni” și ”Amenajare parcare juxtapusă, din Bd. Constantin Brâncoveanu”.

Potrivit raportului de specialitate întocmit de Direcția Investiții, din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului Sectorului 4, ansamblul Piața agroalimentară Berceni-Sudului reprezintă un obiectiv reprezentativ pentru comerțul agroalimentar și cu amănuntul pentru toată Capitala, iar, în prezent, această zonă comercială se confruntă cu mai multe disfuncționalități în ceea ce privește accesibilitatea, siguranța și salubritatea.

”Ultimele lucrări de modernizare efectuate asupra infrastructurii pieței au fost realizate în urmă cu aproximativ 10 ani, iar acestea au fost mai mult lucrări de reamenajare. Pentru actualele planuri de investiții care vizează piața și amenajarea de parcări în zonă se impune însă, demararea unor proceduri de expropriere, în cazul unor părți din cadrul a trei imobile. Toate aceste investiții vor fi un plus pentru întreaga zonă, mai ales că Primăria Municipiului București a finalizat lucrările la pasajul de la Piața Sudului”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Procedurile de expropriere, necesare continuării acestor lucrări vizează trei terenuri în suprafață de 330 mp (pentru executarea lucrărilor de modernizare a Piaței Sudului), 2.735 mp (pentru realizarea căii de acces la stația de metrou Piața Sudului) și 218,8 mp (pentru amenajarea parcării din Bd. Brâncoveanu).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.