Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Sectorului 4 cere de la Capitală administrarea Parcului Tineretului pentru a-l reamenaja

primaria Capitalei

Consiliul Local al Primăriei Sector 4 va cere Consiliului General al Municipiului București (CGMB), în baza unei hotărâri aflate pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de miercuri, transmiterea Parcului Tineretului, din administrarea ALPAB în cea a Consiliului, anunță primăria.

Conform documentului care va fi supus, miercuri, aprobării Consiliului Local al Sectorului 4, Primarul Daniel Băluță va fi împuternicit să efectueze, prin aparatul său de specialitate, toate operațiunile pentru demararea și derularea lucrărilor de amenajare a Parcului Tineretului.

”Parcul Tineretului se află lângă Parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor aflate în administrarea Sectorului 4 și prin această trecere în administrarea Primăriei Sectorului 4 ar putea beneficia de o soluție unitară la nivelul programului de amenajări a spațiilor verzi ca și celelalte două zone verzi învecinate”, a transmis edilul, prin intermediul unui comunicat de presă remis miercuri dimineață MEDIAFAX.

"În Sectorul 4 se desfășoară un amplu program de investiții și amenajări ale spațiilor verzi aflate la limita sa teritorial administrativă, cu scopul asigurării unui mediu de viață sănătos pentru comunitate, pentru punerea în valoare a naturii și mediului înconjurător și crearea unui spațiu de recreere adecvat pentru cetățenii municipiului București”, se arată în expunerea de motive care stă la baza Hotărârii Consiliului privind transmiterea către CGMB a cererii de preluare a administrării Parcului Tineretului.

Parcul Tineretului are o suprafață de 83 de hectare. Situat de-a lungul Bulevardului Dimitrie Cantemir, parcul oferă căi de acces dinspre Calea Șerban Vodă, Bulevardul Brâncoveanu, Șoseaua Mihai Bravu și Bulevardul Tineretului. Această zonă verde a fost prevazută în schiţa de sistematizare a Capitalei încă din 1935, dar realizarea lui a început în anul 1965 şi lucrările au durat până în 1974.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.