Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Sectorului 4, despre parcarea de lângă Palatul Copiilor: Lucrările, sistate după primirea sentinţei

logo-ps4

Primăria Sectorului 4 susţine că lucrările privind parcarea care ar fi urmat să fie realizată în apropierea Palatului Copiilor au fost sistate în urmă cu câteva zile, după ce a fost primită oficial decizia instanţei de suspendare a acordului de mediu.

"Autoritatea publică locală nu putea bloca o investiție publică de o asemenea anvergură, aprobată de Consiliul Local al Sectorului 4, în lipsa unei comunicări oficiale din partea Tribunalului București! Această informare, subliniem - OFICIALĂ, a ajuns la Primăria Sectorului 4 în urmă cu câteva zile. Legea trebuie respectată și aplicată de toți cei implicați în acțiune, așa că imediat după primirea comunicării, lucrările au fost SISTATE!", transmite Primăria Sectorului 4 printr-un comunicat de presă.

Primăria precizează că lucrările de amenajare a acestei parcări se află în deplină legalitate, menţionând că proiectul este avizat de Inspectoratul de Stat în Construcții, Garda de Mediu sau Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, spaţiul în cauză fiind încadrat în Registrul Spațiilor Verzi în categoria celor de tip V1 A, "ale căror funcțiuni admise sunt, între altele, inclusiv amenajările de parcaje".

"Odată cu edificarea acestei parcări au fost plantați peste 450 de arbori (tei), un număr mult mai mare decât cel al arbuștilor ce se aflau inițial pe acest teren", se arată în comunicat.

„Cum se pare că se află într-o reală campanie electorală, îi sugerez domnului Dan să-și canalizeze energia către proiecte de modernizare și de dezvoltare a orașului, nu să și-o irosească încercând să se opună proiectelor de acest fel. Îl asigur că toate proiectele Primăriei Sectorului 4 respectă cu strictețe toate prevederile legale”,a declarat Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

Precizările vin după ce Tribunalul București a decis, la începutul lunii, suspendarea acordurilor de mediu obținute de primăria sectorului 4 pentru construirea unei parcări în Parcul Tineretului, hotărârea nefiind definitivă.

„Dispune suspendarea executării Deciziei nr. 4/20.12.2017 de emitere a Acordului de mediu şi a Acordului de mediu nr. 01/18.01.2018, aferente obiectivului de investiţii „Amenajare parcare, propus a fi amplasat în Bucureşti, sector 4, Bd. Tineretului-str. Secerei”, până la soluţionarea pe fond a acţiunii în anulare. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea căii de atac se depune la Tribunalul Bucureşti”, se arată în decizia Tribunalului București.

Potrivit deputatului Nicușor Dan, lucrările la această parcare sunt în prezent ilegale.

„O nouă victorie importantă pentru salvarea a 3 hectare de spațiu verde în Parcul Tineretului. Asociația Salvați Bucureștiul și Eco Civica au obținut în instanță suspendarea acordului de mediu pentru construirea parcării în Parcul Tineretului. În baza acestei decizii, Garda de Mediu poate opri acum lucrările ilegale din Parcul Tineretului. Am sesizat deja Garda de Mediu și așteptăm oprirea șantierului pentru parcare”,a scris atunci deputatul Nicușor Dan, pe Facebook.

Nicușor Dan spune că a sesizat și DNA referitor la construirea parcării din Pacul Tineretului.

„Precizăm că Inspectoratul de stat în Construcții și Poliția Locală sector 4 puteau să oprească defrișarea copacilor și șantierul ilegal al Primăriei dar nu au făcut-o până în prezent, deși au fost sesizați cu această situație. Acesta este și motivul pentru care am decis să sesizăm DNA. Consider că aceste instituții, Inspectoratul de Stat în Construcții și Poliția Locală sector 4, sunt complice la abuzurile Primariei sectorului 4, la fel și Primăria Generală care refuză să ceară înapoi terenul, încălcând astfel o Hotărâre a CGMB”, mai spune Nicușor Dan.

Prin Hotărarea Consiliului General din data de 21.12.2016, terenul în suprafață de 52.863 mp de pe strada Secerei, situat între Palatul Copiilor, Parcul Copiilor și Sala Polivalentă, pe care Primăria sectorului 4 vrea să amenajeze o parcare, a fost transferat în administrarea Consiliului Local sector 4.

Ulterior, în 2017, Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei parcări cu 750 de locuri pe acest teren– parcare la care se lucrează în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.