Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Sectorului 4 răspunde acuzaţiilor de şantaj aduse de un cetăţean

primaria sector 4

Primăria Sectorului 4 răspunde acuzaţiilor de şantaj aduse în presa naţională de un cetăţean care susţine că este forţat se îşi vândă terenul.

"Urmare a articolului publicat de ziarul Adevărul în data de 16.05.2018, cu titlul „Republica Băluță- șantajul la care este supus un bucureștean ca să-și cedeze terenul primăriei”, pentru o corectă și completă informare a publicului, Primăria Sectorului 4 face următoarele precizări:

Însuși titlul articolului menționat mai sus reprezintă o vădită minciună, întrucât tocmai domnul Ilie Dandeș, așa-zisa persoană șantajată, și-a manifestat interesul de a vinde sau de a închiria terenul cu pricina Primăriei Sectorului 4. Acest lucru rezultă din adresa înregistrată în evidențele instituției noastre cu numărul 68410 din data de 21 decembrie 2017, pe care o prezentăm atașată prezentului punct de vedere.

În aceeași adresă, domnul Dandeș solicită un raport de evaluare asupra proprietății sale, document pe care, potrivit legii, nu-l poate genera autoritatea locală, ci doar societățile de profil autorizate și recunoscute în domeniu.

În aceste condiții, este cât de poate de clar faptul că presupusele presiuni pe care domnul Dandeș le reclamă în sensul prezentat de articolul menționat, cu atât mai mult acuzațiile de hărțuire la care faceți referire NU sunt reale!

Ba mai mult, trebuie menționat faptul că în timpul audienței din data de 20.12.2017, domnul Dandeș a comunicat reprezentanților Primăriei faptul că dorește să vândă terenul pe care îl deține cu suma de 1.000 de euro pe metru pătrat (în total, peste 1.400.000 de euro!), sumă evident mult mai mare decât cele prevăzute de grilele notariale.

Este regretabil că o publicație cu valoarea și cu prestigiul ziarului Adevărul, cât și un jurnalist cu experiența domnului Sorin Ghica, au putut fi induși în eroare de asemenea alegații care nu pot însemna altceva decât încercări înjositoare de manipulare a adevărului.

Cât privește dosarul privind autorizarea gardului de împrejmuire a terenului care îi aparține domnului Dandeș, trebuie menționat faptul că acesta este incomplet, potrivit normelor urbanistice aplicabile în situația de față. Deși instituția arhitectului șef i-a comunicat acest lucru și i-a adus la cunoștință actele ce trebuie aduse în completare, domnul Dandeș nu a considerat necesară completarea dosarului nici măcar la data comunicării prezentului punct de vedere. În momentul în care documentația va fi completă, va fi eliberată autorizația de îngrădire solicitată.

Totodată, alăturarea haotică de informații și date prezentată ca fiind „tortura” la care este supus domnul Dandeș, induce în eroare opinia publică, întrucât sunt amestecate fapte ale fostei conduceri administrative a sectorului cu cele ale prezentei echipe ce administrează treburile comunității, compilare ce nu are alt scop decât cel manipulativ.

În fața unei asemenea situații, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, afirmă răspicat:

„Astfel de abordări mă duc cu gândul la presiuni ce se încearcă a fi executate asupra primăriei sectorului 4 și chiar la fapte cu iz de escrocherie. Dacă urmare a lucrărilor ce se desfășoară în apropierea proprietății domnului Dandeș, acestuia i-a fost adus vreun prejudiciu, deși mă îndoiesc de acest lucru, îmi cer scuze anticipat și voi dispune aducerea spațiului la starea inițială în cel mai scurt timp.

Domnului Dandeș i-a fost adus la cunoștință faptul că Sectorul 4 nu îi poate plăti pentru acel teren fabuloasa sumă de 1.400.000 de euro și a fost îndrumat să obțină un raport de evaluare a proprietății, evaluare care să poarte semnătura unei societăți de prestigiu din domeniu, cum ar fi Deloitte, PricewaterhouseCoopers sau KPMG. Când ne va prezenta acest raport de evaluare, îl vom prezenta Consiliului Local al Sectorului 4 și vom putea demara negocierile.

Până atunci, sub imperiul unor asemenea presiuni, nu vom da curs unor astfel de încercări josnice de extorcare a bugetului local. În măsura în care aceste forme de presiune nu se vor încheia, mă văd nevoit să mă adresez instituțiilor abilitate”, transmite primăria.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.