Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Sibiu și alte două spitale importante din țară nu au autorizație de la ISU

pompieri

Sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare nu are din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu autorizația de securitate la incendiu. Șeful ISU Sibiu, col. Cosmin Balcu spune că instituția a fost amendată și anul trecut, și anul curent din acest motiv, informează publicația locală Turnul Sfatului.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, cea mai mare unitate sanitară din judeţ, funcţionează fără autorizaţie din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, deoarece nu asigură evacuarea în siguranţă a pacienţilor şi cadrelor sanitare.

‘SJU Vaslui nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu pentru corpurile A şi B, acestea fiind în procedură de autorizare’, a răspuns la solicitarea AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Ionel Roşu.

Unitatea medicală vasluiană a fost recent reabilitată în cadrul unui proiect european în valoare de 70 de milioane de lei. Iniţial s-a omis includerea în proiect a unei scări pentru evacuarea în caz de incendiu, motiv pentru care instituţia nu a obţinut autorizaţie de funcţionare din partea ISU.

Momentan, la unitatea sanitară se lucrează la scara exterioară impusă de normele de prevenire şi stingere a incendiilor în vigoare, însă reprezentanţii corpului medical spun că evacurea pacienţilor netransportabili se va face cu dificultate şi după ce construcţia treptelor exterioare va fi finalizată.

În aceeaşi situaţie se află Spitalul Municipal Huşi, de asemenea reabilitat recent, dar care nu are cale de evacuare în caz de incendiu.

În astfel de cazuri, ISU nu poate decide o eventuală închidere a spitalelor, din cauza lipsei autorizaţiei. Potrivit legii, unităţile pot funcţiona fără probleme dacă stabilesc o serie de măsuri compensatorii, legate în principal de suplimentarea măsurilor de supraveghere.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.