DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Primăria Sibiu, propunere îndrăzneață în plină criză: Dublarea sau chiar triplarea cuantumului burselor pentru elevi

Inquam Photos / Octav Ganea
elevi examen

Primăria Sibiu propune dublarea şi chiar triplarea cuantumului burselor pentru elevi. Bursele de merit vor fi de 500 de lei pe lună, faţă de 120 de lei în prezent, iar bursele sociale vor fi de 100 de lei pe lună. Efortul bugetar pentru cuantumul mărit al burselor este de 10,5 milioane de lei

”Susţinem educaţia locală atât prin investiţii în infrastructura clădirilor unităţilor de învăţământ, cât şi prin bursele acordate din bugetul local pentru a-i încuraja pe elevi să facă performanţă. Ţinând cont de situaţiile transmise de unităţile de învăţământ, estimăm că în 2021 aproape 15.000 de elevi vor beneficia de burse performanţă, de merit, de studiu sau sociale. Din acest motiv propun Consiliului Local majorarea cuantumului acestor burse: triplarea bursei de performanţă, dublarea bursei de merit şi de studiu şi creşterea cu 66% a burselor sociale”, a declarat, joi, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, citată într-un comunicat de presă, conform news.ro.

Citește și: Clotilde Armand preferă ”dracii”: ‘Așa este atunci când ești obișnuit să te uiți doar la diamante”

Potrivit documentului, cuantumul propus pentru bursele şcolare care vor fi plătite în 2021:

- Bursa de performanţă: 500 lei/lună (în prezent fiind 120 lei/lună)

- Bursa de merit: 150 lei/ lună (în prezent fiind 80 lei/lună)

- Bursa de studiu: 130 lei/lună (în prezent fiind 60 lei/lună)

- Bursa socială: 100 lei/lună (în prezent fiind 60 lei/lună)

”Având în vedere numărul de burse solicitate de unităţile de învăţământ, estimăm că în anul 2021 efortul bugetar al Primăriei pentru plata acestor burse cu un cuantum majorat se va ridica la aproximativ 10,5 milioane de lei!, a transmis Primăria Sibiu.

Cine poate beneficia de aceste burse?

Bursele de performanţă se acordă elevilor care:

• au obţinut locurile I, II sau III la etapele naţionale ale olimpiadelor, concursurilor şcolare sau competiţiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-ştiinţific, de nivel naţional, organizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului

• s-au calificat în loturile de pregătire organizate de MECTS pentru competiţiile internaţionale

Bursele de merit se acordă elevilor care:

• au rezultate deosebite la învăţătură, obţinând media generală de cel puţin 8,50 şi nota 10 la purtare în anul şcolar anterior, respectiv în primul semestru al anului şcolar, pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului gimnazial, liceal sau profesional;

• au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor, concursurilor şcolare naţionale organizate de MECTS sau competiţiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-ştiinţific, de nivel naţional, organizate de MECTS.

Bursa de studiu se acordă elevilor care provin din familii cu un venit lunar mediu pe membru de familie pe ultimele 3 luni cel mult egal cu salariul minim pe economie şi care au media generală peste 7 şi nota 10 la purtare în semestrul anterior celui în care se acordă bursa.

Bursa socială se acordă elevilor:

• orfani sau care suferă de anumite boli grave

• proveniţi din familii care nu realizează un venit net mediu lunar, pe ultimele 12 luni, pe membru de familie, mai mare de 50% din salariul minim net pe economie şi nu deţin terenuri agricole cu o suprafaţă mai mare de 20.000 mp, în zonele colinare şi de şes, şi de 40.000 mp, în zonele montane.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.