Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Suceava a pus la dispoziţie 300 de locuri de cazare pentru cadrele medicale

wall-street.ro
medici romani strainatate

Primăria Suceava a pus la dispoziţia cadrelor medicale din Suceava locuri de cazare, după ce comandantul medical al municipiului, secretarul de stat Ionel Paul Oprea, a anunţat că doreşte ca tot personalul să fie testat la infecţia cu noul coronavirus, să fie izolat de familie şi de zona citadină pentru a se evita răspândirea bolii.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă online, că în acest sens au fost puse la dispoziţia personalului medical 100 de camere în două hoteluri din municipiu şi 116 locuri în căminele Colegiului Naţional "Spiru Haret", fiind asigurate circa 300 de locuri da cazare, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: O patroană de hotel transformat în locație de CARANTINĂ a izbucnit la adresa românilor: Colegii mei îndură injurii

"Sunt alături de cadrele medicale, dar în această perioadă nu avem încotro. Trebuie să fim disciplinaţi, trebuie să respectăm regulile în acest fel să gestionăm acest focar de infecţie de la Spitalul Judeţean", a spus Lungu.

Totodată, el a spus că Primăria Suceava a mai închiriat 100 de camere pentru persoanele care intră în carantină instituţionalizată, de la 1 martie asigură alimente şi apă persoanelor carantinate, celor aflate în autoizolare, iar în prezent şi cadrelor medicale care au nevoie de acest sprijin.

Pe de altă parte, Lungu a anunţat că, de la începutul acestei săptămâni, a început distribuirea a 500 de pachete cu alimente persoanelor vulnerabile din municipiu, precizând că sucevenii care au anumite nevoi pot apela la numărul de telefon pus la dispoziţia acestora.

Citește și: Au zis că dau lovitura: cumpăraseră măști chirurgicale, dar i-au prins polițiștii

"Nu ascund faptul că mă contactează persoane care îmi spun că nu au ce mânca, nu au produse alimentare", a spus primarul, adăugând că toate persoanele care au probleme să sesizeze primăria, iar cei care sunt în situaţii de dificultate vor primi pachete până la Paşti.

"Este o perioadă dificilă. Trebuie să dăm dovadă de solidaritate", a precizat Lungu.

El a făcut apel la populaţie să respecte ordonanţele militare şi să aibă răbdare până se vor relaxa măsurile impuse de Starea de Urgenţă.

"Este obligatorie purtarea măştii sau a unui fular, eşarfe, să-şi acopere gura, faţa.Trebuie să fim responsabili. Cifrele nu ne ajută. Nu trebuie să ne relaxăm cu aceste măsuri. Vă rog să avem răbdare", a mai spus Lungu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.