Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Suceava trimite un al treilea transport umanitar la Cernăuţi, cu maşini industriale de spălat

ajutoare
Primarul Sucevei Ion Lungu a precizat că este vorba despre patru maşini de spălat şi tot atâtea uscătoare, utilaje solicitate de Primăria din Cernăuţi.

Potrivit lui Lungu, suma de 180.000 de lei a rămas necheltuită din totalul celor 500.000 de lei aprobaţi ca ajutor pentru Cernăuţi, iar diferenţa de bani va fi alocată tot printr-o hotărâre a deliberativului local ce va fi convocat în şedinţă de urgenţă.

"Ieri am primit o nouă solicitare de a asigura un ajutor umanitar către Primăria Cernăuţi. De data asta e vorba, de a asigura un număr de maşini industriale de spălat şi de uscătoare industriale pentru 1.000 de migranţi care sunt acum la Cernăuţi veniţi din toate părţile Ucrainei (....)
În urma discuţiei telefonice avute cu primarul de Cernăuţi, aseară am stabilit ca municipalitatea suceveană să cumpere patru maşini de spălat industriale cu cuvă de 300 de litri şi, la fel, patru uscătoare. Din 500.000 de lei pe care le-am aprobat în Consiliul Local ca ajutor pentru Cernăuţi, am cheltuit 320.000 de lei şi avem o economie de 180.000 de lei (...) În total ne trebuie 330.000 de lei. Avem economia de 180.000 de lei şi voi convoca deliberativul local să mai aprobe 150.000 - 200.000 de lei'', a spus Lungu.

El a menţionat că acesta este al treilea transport spre Cernăuţi, după ce, împreună cu Primăria Timişoara, a trimis cele cinci generatoare de curent, dar şi cele două tiruri cu saltele, saci de dormit, rezervoare de apă, corturi şi truse de prim ajutor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.