Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Târgu-Jiu renunță la bradul artificial cumpărat cu 100.000 de euro, pentru unul natural

www.gds.ro
Brad Crăciun

Primăria Târgu-Jiu renunță la amplasarea bradului artificial, confecționat din aluminiu și oțel, achiziționat cu 100.000 de euro în urmă cu doi ani, actualul edil dorind ca în centrul orașului să fie pus, de Crăciun, un brad natural, scrie Mediafax.

În urmă cu doi ani, Primăria Târgu-Jiu a plătit, în rate, 406.866,61 de lei, fără TVA, pentru achiziţionarea bradului de Crăciun, confecționat din aluminiu și oțel, pe care ar fi urmat să îl folosească timp de 12 ani, însă după doi ani, actualul primar, Marcel Romanescu a decis că vrea un brad natural în centrul orașului.

„În zona centrală, în fața Prefecturii va fi un brad natural și urmează să stabilim exact unde vom amplasa bradul vechi, într-o altă zonă a municipiului Târgu-Jiu. Ne gândim la cartiere sau, dacă nu, pe insuliță, acolo unde ne permite, în momentul de față, amplasarea acestui brad. Ideea este să schimbăm puțin fața orașului și să facem așa încât, pe de-o parte să se bucure de bradul vechi cei dintr-o anumită zonă, iar cei din centrul orașului să aibă un brad natural. Sunt foarte mulți oameni care mi-au cerut să avem și noi în zona centrală un brad natural. Nu-l vindem pe cel vechi, rămâne tot bradul municipalității, dar cred că pentru o mai bună imagine în zona centrală e bine să mai și schimbăm acest brad. Oamenii așteaptă și altceva, vom încerca să găsim un brad frumos pentru zona centrală. Nu poți să pui un brad foarte mic, noi încercăm să găsim cel mai frumos și cel mai înalt brad pe care am putea să-l aducem", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu.

Consilierul local ALDE, Eduard Lădaru, susține că schimbarea bradului nu ar fi trebuit să reprezinte o prioritate pentru autoritățile locale.

„Este ultimul lucru pe care eu m-aș fi gândit să îl fac, în condițiile în care aș fi fost primar. Consider că mai întâi trebuia să rezolvăm cu locurile de parcare, să rezolvăm cu canalizarea în oraș, acolo unde sunt probleme și este ultimul lucru, sincer să vă spun, la care m-aș fi gândit să investim în evenimentul acesta de sărbători, de Crăciun, având în vedere faptul că există, sigur, nici mie nu îmi place bradul vechi, modalitatea aceea, il consider un kitsch, nu-mi place, trebuia schimbat, dar sincer, dacă aș fi fost primar, era ultima investiție pe care aș fi făcut-o în municipiul Târgu-Jiu. Este și o greșeală a autorităților, atunci când l-au cumpărat, pentru că așa ce ar însemna să cumpărăm un brad sau să cumpărăm nu știu ce pentru sărbătorile de Paște, să dăm un milion de euro pe bunul respectiv și să spunem că va fi folosit pentru următorii 100 de ani”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Eduard Lădaru.

Decizia primarului de a amplasa un brad natural în centrul orașului a generat păreri împărţite în rândul celor care locuiesc în Târgu-Jiu.

„Este strigător la cer. Mai întâi să cumperi un brad atât de scump și acum să renunți la el, doar pentru orgoliul lor. Vechiul primar era de la PSD, actualul de la PNL și probabil de aici a pornit decizia de schimbare. Nu mi se pare corect!", a declarat Ioana Sava, o femeie din Târgu-Jiu.

„Este foarte bine că vom avea un brad natural, dar nu înțeleg de ce s-au cheltuit atâția bani pe vechiul pom de Crăciun. Nici măcar nu poate fi vândut, că nu îl cumpără nimeni. Dar este foarte bine că va fi adus unul natural", a spus o altă femeie.

În 2016, reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu susţineau că structura metalică sub formă de brad, care are o înălţime de 22 de metri, va fi folosită de sărbători, în următorii 12 ani.

Vechiul brad este confecţionat din aluminiu şi oţel, fiind prevăzut cu o structură metalică, ornamente şi instalaţii de lumini, 81.000 de leduri, sistem audio, senzori şi un sistem de autoridicare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.