Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Timișoara a câștigat un proiect european prin care vrea să prevină corupția din instituție

PRESSALERT.ro
Robu DNA

Primăria Timișoara a câștigat un proiect european în valoare de 250.000 de lei care are ca scop prevenirea corupției în cadrul instituției prin instruirea angajaților în timpul unor seminarii, anunță Mediafax.

Proiectul intitulat “Sprijinirea și aplicarea măsurilor pentru prevenirea corupției și consolidarea principiilor de etică și integritate în activitatea administrației publice locale la nivelul municipiului Timișoara” a primit finanțare europeană în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, proiectul accesat cu scopul prevenirii corupției în cadrul instituției se află în faza de precontractare. Proiectul va fi implementat pe o perioadă de un an, timp în care vor fi organizate mai multe seminarii de instruire pentru angajați și vor fi elaborate diverse materiale.

Valoarea totală a proiectului este de 250.000 de lei, din care Primăria Timișoara contribuie cu 2% din sumă, adică puțin peste 5.000 de lei.

“Prin intermediul seminariilor organizate, a materialelor elaborate, dar și a propunerilor în ceea ce privește codificarea și diseminarea principalelor aspecte ale acestor politici și strategii, angajații Municipiului Timișoara vor cunoaște în detaliu atât consecințele pe termen imediat, mediu sau lung pe care deficiențele constatate în ceea ce privește aspectele de etică și integritate le pot avea asupra activității lor și asupra rezultatelor acesteia, dar și importanța prevenirii fenomenului de corupție și a celor asociate. Drept urmare, odată cu creșterea nivelului de cunoștințe și asumare a prevederilor în domeniu de către angajații administrației publice locale, proiectul va contribui la o abordare unitară a normelor și mecanismelor de control, dar și la creșterea nivelului de implementare al măsurilor cuprinse în principalele politici și strategii relevante”, scrie într-un proiect de hotărâre pe care consilierii locali urmează să îl voteze în următoarea ședință.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.