Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Timişoara a depus cerere de finanţare europeană pentru noua maternitate

https://orasul-timisoara.ro/local-10153/
primaria timisoara

Primăria Municipiului Timişoara a depus cererea de finanţare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru proiectul de construire a unei noi maternităţi în zona Balta Verde. Proiectul are autorizaţie de construire şi documentaţia este pregătită pentru a fi lansată licitaţia de execuţie. Valoarea cererii de finanţare este de 813 milioane de lei (TVA inclus), iar contractul de finanţare prevede o cotă de 95% fonduri europene şi 5% bugetul local, potrivit news.ro.

„Îndeplinim toate criteriile cerute de Ministerul Sănătăţii pentru a obţine fonduri pentru construirea noii maternităţi. În plus, am depus cel mai matur proiect, practic suntem în faza în care putem începe construcţia anul viitor şi să-l finalizăm în 3 ani. Bineînţeles, cu condiţia să primim banii. Nu mai avem nevoie de avize, autorizaţii, studii sau proiecte – le avem pe toate gata”, a afirmat primarul Dominic Fritz, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei municipiului Timişoara.

Noua maternitate va fi construită pe un amplasament pe str. Balta Verde, nr. 17 şi va avea 236 de paturi aranjate în saloane de unu până la patru paturi per salon. Din numărul total, 14 paturi sunt dedicate pentru spitalizarea de zi, 18 paturi pentru ATI, 12 paturi la neonatologie şi 10 paturi pentru terapie intensivă neonatală.

Spitalul va avea secţie de obstetrică-ginecologie, împărţită în compartimente de obstetrică patologică, medicină materno-fetală, fertilizare in vitro şi gineco-oncologie, secţie de ATI, secţie de neonatologie, secţie de radiologie, bloc operator; bloc de naşteri, compartiment primiri urgenţe. Sunt incluse, de asemenea, cabinete pentru consultaţii, farmacie, spaţii administrative, zonă academică.

Maternitatea va deservi nu doar Timişoara, ci întreaga regiune, având centru de screening prenatal şi centru de screening al cancerului genito-mamar, mai indică sursa citată.

Clădirea va avea parter, cinci etaje, dintre care unul retras, demisol şi subsol. Vor fi amenajate 95 de locuri de parcare pentru pacienţi şi personal, atât la nivel, cât şi la subsolul spitalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.