Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Timişoara asigură cofinanţarea pentru 4.700 de autovehicule, în cadrul programului Rabla local

https://orasul-timisoara.ro/local-10153/
primaria timisoara

Municipiul Timişoara a finalizat documentaţia necesară pentru înscrierea în Programul Rabla local, derulat împreună cu Administraţia Fondului pentru Mediu. Sumele necesare pentru contribuţia proprie a Primăriei Timişoara sunt asigurate pentru un număr de 4.700 de autovehicule, în limita valorii de 2.820.000 lei, potrivit news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Primăriei Timişoara, cererea de înscriere va fi depusă după aprobarea de către Consiliului Local a Proiectului de Hotărâre în acest sens, aflat pe ordinea de zi a şedinţei de plen de marţi.

”Sumele necesare pentru contribuţia proprie a Primăriei Timişoara sunt asigurate pentru un număr de 4.700 de autovehicule, în limita valorii de 2.820.000 lei, cuprinsă în bugetul local. Contribuţia proprie a Municipiului Timişoara este de 600 de lei pentru un autoturism”, a transmis Primăria Timişoara.

După încheierea perioadei de înscriere, termenul limită fiind data de 28 aprilie, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) va publica lista cu unităţile administrativ-teritoriale acceptate în program şi care au încheiat contracte de delegare.

Ulterior acestei etape, timişorenii se vor putea înscrie în aplicaţia pusă la dispoziţie de către Administraţia Fondului pentru Mediu, aceasta urmând să furnizeze primăriei lista cu solicitanţii înscrişi, în limita sumei bugetate şi prevăzută în contractul de delegare.

”Condiţiile de eligibilitate pentru a intra în acest program vizează atât persoanele fizice care accesează programul, cât şi autovehiculele acestora şi sunt prevăzute în Ghidul de finanţare. Solicitantul trebuie să fie o persoană fizică cu domiciliul în Timişoara şi să deţină un autovehicul uzat în proprietate, înmatriculat pe numele său ori în coproprietate de cel puţin 5 ani şi să nu aibă datorii restante către bugetul de stat şi bugetul local. Nu sunt eligibile să acceseze această facilitate solicitanţii care au beneficiat anterior de o finanţare prin alt Program de Rabla pentru acelaşi autovehicul. Autovehiculele trebuie să fie înregistrat în evidenţele fiscale ale municipiului Timişoara şi să aibă o vechime de cel puţin 15 ani de la anul fabricaţiei. De asemenea, autoturismele în baza cărora se solicită stimulentul trebuie să aibă norma de poluare  cel mult Euro 3”, a mai precizat Primăria Timişoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.