Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Timişoara va cumpăra 15 paturi ATI pentru Spitalul 'Victor Babeş', în valoare de 13.000.000 de lei

coronavirus

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că municipalitatea va aloca 13.000.000 de lei pentru cumpărarea a 15 paturi ATI pentru Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", în urma unei rectificări de buget care a avut loc vineri, iar săptămâna viitoare este posibil să fie cumpărate şi 15 ventilatoare medicale, pentru care va urma o altă rectificare de 3.000.000 de lei.

"Vrem ca de 13.000.000 de lei să achiziţionăm 15 paturi ATI, în varianta containere complexe. Preşedintele Asociaţiei ATI din România, dr. Dorel Săndesc (de la Spitalul Judeţean Timişoara, n.r.) a gândit ce este necesar. Achiziţia o va face Spitalul 'Victor Babeş', dar noi vom da banii pentru aceasta. De asemenea, am intervenit să facem o excepţie în această situaţie (...) de a nu se permite să se vândă aparatură în afară şi să primim între 10 şi 15 ventilatoare esenţiale pentru salvarea vieţii celor în suferinţă respiratorie gravă. Am cerut 15 astfel de ventilatoare, dar am primit promisiunea că vom primi 10. Ca urmare, când lucrurile vor deveni ferme, vom mai face o rectificare de buget pentru alte 3.000.000 de lei alocate spitalului pentru aceste ventilatoare", a detaliat Nicolae Robu, potrivit Agerpres.ro.

Citește și:  Streinu Cercel, despre testarea din Capitală: 'Dacă modelul va fi de succes, îl replicăm în țară'

Pe de altă parte, Nicolae Robu a anunţat că va organiza o audienţă online cu mediul de afaceri din Timişoara, care să-i transmită ce probleme au şi dacă au nevoie de sprijin pe care-l poate da primăria.

"Eu înţeleg importanţa mediului economic pentru Timişoara şi nu putem acum să uităm de motorul economic al municipiului, pentru că banii la bugetul local vin din contribuţiile mediului economic", a explicat primarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.