Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Tulcea: Organizaţiile neguvernamentale sunt invitate să depună cereri de finanţare pentru proiectele sociale şi culturale

primaria tulcea

Organizaţiile neguvernamentale sunt invitate de Primăria municipiului Tulcea să depună cereri de finanţare pentru proiectele sociale şi culturale pe care doresc să le desfăşoare în acest an.

Consilierii locali tulceni au adoptat joi după-amiază Ghidului solicitantului privind regimul finanţărilor nerambursabile pentru activităţi nonprofit de interes local, iar primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, a declarat, pentru AGERPRES, că începând de vineri organizaţiile neguvernamentale vor putea depune cereri de finanţare, relatează Agerpres.ro.

"De mâine (vineri, n.red.), Ghidul poate fi aplicat. Toate organizaţiile neguvernamentale pot accesa finanţări. Neavând sume foarte mari, având în vedere că anul trecut aceste finanţări nu au existat, cererea nu poate depăşi suma de 40.000 de lei", a afirmat primarul Ilie.

El a mai spus că principala modificare adusă Ghidului de finanţare pentru activităţile nonprofit de interes local a fost eliminarea comisiei formată din consilieri locali din procesul decizional al experţilor independenţi.

"Membrii Consiliului Local nu au expertiza unor evaluatori şi nu pot fi obiectivi în analiza unui proiect pe teme sociale. Vom achiziţiona experţi evaluatori, iar în urma contestaţiilor care s-ar putea depune (după publicarea rezultatelor procesului de selecţie a proiectelor, n.red.), vom constitui o comisie formată din angajaţi ai Primăriei pentru a decide, aşa încât transparenţa va fi mult mai mare", a declarat primarul Ştefan Ilie.

Potrivit sursei, organizaţiile neguvernamentale vor avea la dispoziţie anul acesta 400.000 de lei pentru proiectele de interes local.

Referindu-se la decizia de asociere a Municipiului Tulcea cu Clubul Sportiv Şcolar Danubiu Tulcea pentru realizarea proiectului "Susţinerea performanţei în boxul feminin tulcean", asociere aprobată joi, în timpul şedinţei Consiliului local, primarul a menţionat că această asociere este posibilă legal.

"Clubul sportiv este o instituţie a statului, iar legea ne permite să facem asemenea parteneriate", a precizat primarul Ştefan Ilie.

Asocierea Municipiului Tulcea cu clubul Danubiu presupune şi o contribuţie financiară de 20.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.