Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Zalău intenţionează să achiziţioneze 20 de autobuze electrice şi staţii de încărcare prin PNRR

Agerpres
autobuze electrice

Primăria Zalău intenţionează să achiziţioneze 20 de autobuze electrice şi staţii de încărcare, în valoare de aproape 10 milioane de euro, cu fonduri provenind din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

"Investiţia prin proiectul 'Achiziţia de autobuze electrice pentru serviciul public transport local în zona periurbană a municipiului Zalău' are în vedere achiziţia a 20 de autobuze electrice de 10 metri şi staţiile de încărcare aferente, rapide şi lente care să permită optimizarea şi extinderea sistemului de transport public local pentru a deservi transportul public în municipiul Zalău şi localităţile periurbane. Prin acest proiect de investiţii se vor îmbunătăţi condiţiile de mobilitate urbană, se vor reduce emisiile de gaze cu efect de seră generate de transporturi şi se va spori siguranţa rutieră în zonele urbane prin soluţii digitale şi ecologice de transport, prin înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public - achiziţia de autobuze nepoluante, cu emisii zero de gaze de eşapament", se arată miercuri într-o informare de presă a Primăriei Zalău, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, costul total al investiţiei este 9.720.000 euro, pentru achiziţia celor 20 de autobuze electrice şi staţiilor de încărcare aferente (încărcare lentă în autobaze şi încărcare rapidă în terminale şi staţii importante). Pentru aceste staţii, administraţia locală va avea obligaţia asigurării de teren pentru amplasarea lor.

Depunerea cererii de finanţare se va realiza de către UAT Municipiul Zalău, ca parte a ADI de Utilităţi Publice pentru Serviciul Public de Transport Local de Persoane Asociaţia Metropolitană de Transport Public Zalău.

Primăria Zalău a mai achiziţionat 20 de autobuze electrice în cadrul unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional - POR 2014-2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.